Mainospalkki
Ota kantaa
Mihin Pyhäjärviseudun kaavoituksessa pitäisi kiireellisimmin panostaa?
 
Koulun piha viihtyisämmäksi
22.05.2015 14:51

Euran yhteiskoulun vanhempainyhdistys haluaa tehdä koulun ison asfalttipihan viihtyisämmäksi ja on hankkinut sinne muun muassa koripallotelineitä ja penkkejä.

Uudet koripallo-, leuanvetotelineet, penkit ja pihan isoihin kivipaaseihin tehdyt puukannet luovutettiin koululle viime torstaina.

Uusia koripallotelineitä testattiinkin heti heittokisassa, jossa olivat vastakkain oppilaat ja opettajista ja kunnan virkamiehistä koostunut joukkue. Niukan voiton vei nuorten joukkue, jossa heittivät yhdeksäsluokkalaiset Iisakki Toimela, Miska Palonen, Ilmari Toivonen ja Elias Valtonen. Hyvänä kakkosena oli Riitta Soinisen, Atte Penttilän, Antti Rantanivan ja Vesa Nuijan joukkue. ASK 26.5.

 
Kansanäänestys liitoksesta valmisteilla
20.05.2015 15:49

Eura-Rauma-kuntaliitoksen asiakirjat ovat parasta aikaa nähtävillä Euran kunnanvirastossa ja kunnan nettisivuilla. Kuntalaiset voivat 8. kesäkuuta mennessä jättää huomautuksia, joihin kunnanhallitus vastaa. Yhtään huomautusta ei vielä ole tehty. Asiakirjat ovat olleet esillä pari viikkoa.

Euran kunnanjohtaja Matti Lahtinen aikoo esittää kuntaliitosta 16. kesäkuuta kokoontuvalle kunnanhallitukselle. Jos kunnanhallituskin näyttää liitokselle vihreää valoa, järjestetään Eurassa neuvoa-antava kansanäänestys, todennäköisesti syyskuussa. Lopullisen liitospäätöksen valtuusto tekee ilmeisesti lokakuussa.

Luottamushenkilöiden kannat liitokseen eivät ole selkiintyneet, vaan mielipiteet jakaantuvat edelleen: on puoltajia, vastustajia, epätietoisia ja niitä, jotka haikailevat yhä Pyhäjärviseudun liitosta.

Lisää 21.5. Alasatakunnassa.

 
Pyhäjärvi-messuja on jo odotettu
20.05.2015 14:43

Kymmenensiä Pyhäjärvi-messuja on ehditty jo odottaa, ja niihin on lähdetty innolla mukaan.

– Ihmiset ovat ottaneet kertakaikkisen upeasti messukutsun vastaan. Yleinen viesti on ollut, että vihdoinkin järjestätte messut. Niille pitää ehdottomasti lähteä mukaan, messupäällikkö Teijo Kööpikkä hehkuttaa.

Näytteilleasettajia on yli 130, eri osastoilla on töissä viikonlopun aikana noin 400 henkeä ja messujen rakentamiseen ja läpi viemiseen on ollut helppoa saada yli sadan raikulaisen talkoojoukko.

Keskiviikkona ja torstaina talkoolaiset pystyttivät Euran urheilutaloon ja sen pihamaalle näyttelyosastot ja perjantaina näytteilleasettajat pääsevät sisustamaan osastonsa. Yleisölle Euran Raikun järjestämät messut ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 10–18.

– Meitä on 35–40 raikulaisen messurakentamisporukka, joka on pystyttänyt muun muassa 25 isot kenkämessut, viime vuosina Lappeenrannassa, Pyhäjärvi-messujen sisärakentamisesta vastaava Väinö Jortikka kertoo. Hänen kanssaan messuosastojen pystytyskarttaa tutkaili Aimo Latvaala (oik.). ASK 21.5.

 
Päiväkodit muuttorumbassa
07.05.2015 10:45

Pohjois-Euran ja Käräjämäen päiväkotilasten hoitopaikkaongelmiin haettiin ratkaisua maanantaina kunnanhallituksen kokouksessa. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti kunnanjohtajan esityksen mukaan, että Panelian päiväkoti kunnostetaan Viuhulaan, josta lapset ja hoitajat ovat joutuneet muuttamaan moneen kertaan väistötiloihin sisäilmaongelmien takia. Sisäilmaongelmista kärsivässä Käräjämäen päiväkodissa jatketaan toimintaa kesäkuun loppuun sisäilman laatua parantavien teknisten ratkaisujen avulla. Heinäkuussa lapset ovat hoidossa Kauttuan päiväkodissa.

Kunnanhallitus päätti, että Käräjämäen päiväkodin peruskorjauksen suunnittelu voidaan käynnistää välittömästi.

Ensimmäiseksi pitää selvittää, korjataanko Käräjämäen tilat vai tehdäänkö kokonaan uusi päiväkoti.

Nyt selvitellään Kännön tilojen käyttöä Käräjämäen väistötilana. Kännöllä tehdään vielä sisäilmatutkimukset, ja mikäli vanhat koulutilat eivät sovellu päiväkotikäyttöön, kunnanhallitus antoi tekniselle lautakunnalle ja kasvatus- ja opetuslautakunnalle valtuudet siirrettävän päiväkodin hankintaan. ASK 7.5.

 
Perunat kasvamassa juhannukseksi
30.04.2015 08:58

Vaikka varhaisperunan kasvatus on viime vuosina täällä päin vähentynyt, monin paikoin viljelijät ovat tänäkin keväänä jo saaneet perunansa harsojen alle. Juhannuspöytään on siis todennäköisesti luvassa tuoretta paikallista perunaa. Yksi varhaisperunan viljelijöistä on mannilalainen Ville Rekola, jonka perunat kasvavat Honkilahdessa. Lisää ASK 30.4.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 58