Ota kantaa
Mihin pian valittavien kirkkovaltuutettujen tulisi keskittyä?
 
Säkylä juhli viikon
09.09.2014 09:38

Säkylän kunta vietti viime viikolla 145-vuotisjuhliaan. Juhlaviikko huipentui sunnuntain pääjuhlaan, jonka ohjelma rakentui nuorten taidokkaisiin esityksiin. Juhlan solistina kuultiin Säkylän omaa poikaa, Kullervo Kauppia, joka esiintyi Tuulimyllyn Puhaltajien kanssa.

Viime viikolla pohdittiin myös Säkylän vahvuuksia ja tulevaisuuden uhkakuvia torstain toripaneelissa ja esiteltiin Säkylähallissa lasten ja nuorten runsaita harrastusmahdollisuuksia.

Lisää Säkylän juhlinnasta ASK 9.9.

 
Lääkäri päivystää Porissa
09.09.2014 09:18

Euran ja Säkylän yhteinen viikonlopun lääkäripäivystys loppui kuun vaihteessa. Euralaisten lääkäri on nyt Satakunnan alueen yhteispäivystyksessä Porissa, Säkylä jatkaa omaa lauantaipäivystystä. Euralaiset Tapani Elo (vas.) sekä Veli-Matti ja Juha-Pekka Matikka istuivat oman terveyskeskuksen päivystyksessä perjantai-iltapäivällä ja olivat sitä mieltä, että avun saaminen hankaloituu, kun matka pitenee. ASK 9.9.2014

 
Enemmänkin pihan vahteja
09.09.2014 09:11

Pihan katseenvangitsija -valokuvauskilpailun voiton korjasi panelialainen Lena Karlsson otoksella Pihan vahdit, jonka hän lähetti kymmenisen minuuttia

ennen osanottoajan umpeutumista.

Kuvassa 10 kuukauden ikäinen shetlanninlammaskoira Kuura vahtii Lena Karlssonin ja hänen miehensä Pasi Savilan tyylikästä japanilaista puutarhaa toisen pihavahdin, komean leijonapatsaan rinnalla.

– Ne olivat siinä kuin kaksi marjaa. Kuvaustilanne oli kyllä järjestetty, sillä olin suunnitellutkin kuvaavani koiria puutarhassa, Lena Karlsson juttelee.

Kuuran lisäksi talon ja puutarhan asukkaisiin kuuluu kaksi muutakin shetlanninlammaskoiraa, Taika ja Della.

Lena Karlsson toteaa, että eläinten ja lasten valokuvaaminen vaatii kärsivällisyyttä.

– Usein joutuu kauankin odottamaan oikeaa hetkeä hyvän kuvan saamiseen. Se on vähän samalta tuntuva tilanne, kun menee kalastamaan ja yhtäkkiä huomaa, että nyt nappaa. #

 
Vesiputousten ja laavavirtojen maassa
03.09.2014 15:10


Alasatakunnan lukijamatka suuntautui tänä vuonna karuun ja kauniiseen Islantiin, jonka maasto ja sääolosuhteet muuttuvat jatkuvasti. Lisää kuvia kuvagalleriassa ja tarinaa ASK 4.9.

 
Susikannan hoitosuunnitelma uusiksi
03.09.2014 12:28


Susikannan hoitosuunnitelmaa päivitetään parhaillaan, ja luonnoksen pitäisi valmistua vuoden loppuun mennessä.

Hoitosuunnitelman luonnoksesta vastaavan projektipäällikkö Mikael Luoman mukaan tavoitteena on etenkin paikallisen näkökulman lisääminen sekä suden ja ihmisen rinnakkaiseloa lisäävien käytännön toimien mahdollistaminen.

Aikaisempi hoitosuunnitelma on vuodelta 2005, ja sen punaisena lankana on Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkijan Juha Hiedanpään mukaan lähinnä susikannan biologinen kestävyys.

–Vuonna 2005 yhtenä tavoitteena oli, että susikanta levittäytyy tasaisesti koko Suomeen. Nyt tilanne on muuttunut oleellisesti, hän totesi tiistaina Köyliössä järjestetyssä työpajassa, jossa paikallisilta kysyttiin mielipiteitä ja konkreettisia ehdotuksia susikannan hoitoon.

Lisää ASK 4.9.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 51