Majalahti kunnanjohtajaksi äänestyksen jälkeen
22.06.2015 19:54

Uuden kunnanjohtajan valinta sai tämäniltaisessa Euran kunnanvaltuustossa yllättävän käänteen. Kunnanhallituksen yksimielinen esitys sosionomi, kaupunginjohtaja Juha Majalahden valinnasta sai vastaesityksen, kun perussuomalaisten Susanna Härjämäki esitti puoluetoverinsa Pekka Pesosen kannattamana, että virkaan valitaan hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Johanna Aalto.

Suoritetussa lippuäänestyksessä Majalahden valintaa kannatti 30 valtuutettua, Aallon valintaa neljä ja yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Susanna Härjämäen mukaan julkisuuteen on annettu tieto, että kunnanjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä olisi ollut päätöksessään yksimielinen. Hänen mukaansa tämä voi muodollisesti pitää paikkansa, mutta todellisuus ei ole niin yksiselitteinen. Hän sanoi kertoneensa mielipiteensä työryhmän kokouksessa ja varmistaneensa vielä puhelimitse, että asia kirjataan enemmistön päätöksenä.

– Viimeisimmästä työryhmän kokouksesta en ole saanut edes kokousmuistiota, mutta ei se ole ihmekään, sillä asiahan haluttiin yksimielisesti läpi, hän totesi.

Ääniä keräsivät valtuutetuilta Kimmo Hirvelä ja Eija Helander-Nieminen. Oman lippunsa pudottaa äänestyspurkkiin perussuomalaisten Pekka Pesonen vierellään vastaesityksen tehnyt Susanna Härjämäki sekä SDP:n Kari Virtanen. Lisää ASK 25.6.

 
Vanhat ajoneuvot avaavat juhannuksen
18.06.2015 09:15

Keräilyharrastukseen kuuluu usein olennaisena osana kokoelmien esittely ja vuorovaikutus muiden keräilijöiden kanssa. Esa Haavistokin vie itse entisöimänsä sinisen Sisunsa ja toisenkin keräilyharvinaisuuden Wanhojen Wehkeiden näyttelyyn Köyliön Polsussa juhannusaattona kello 12–15. Jos kokoontuminen jatkuu tulevina vuosina, Haavistolta saatetaan nähdä muitakin autoja, sillä hänellä on yhdeksän kuorma-autoa vielä odottamassa entisöintiä. Lisää ASK 18.6.

 
Kunnanhallitus torjui Rauma-liitoksen
16.06.2015 10:12

Maanantaina kokoontunut Euran kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen, ettei se esitä valtuustolle kuntaliitosta Rauman kanssa. Asia viedään valtuuston ensi maanantaiseen kokoukseen tiedoksi merkittäväksi.

Kunnanhallituksen kokouksessa vasemmistoliiton Simo Lähteenmäki ehdotti, ettei kuntaliitosta Rauman kanssa esitetä valtuustolle. Ehdotusta kannattivat kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja, kokoomuksen Marjatta Sillanpää sekä kunnanhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja, keskustan Juhani Vihervuori.

Kuntaliitosta Rauman kaupungin kanssa esitti kunnanhallituksen puheenjohtaja, sosialidemokraattien Harri Lehtonen ja hänen ehdotustaan kannatti sosialidemokraattien Maaret Vainio.

Kättennostoäänestyksessä Lähteenmäen ehdotus sai kuusi ääntä. Lähteenmäen, Sillanpään ja Vihervuoren lisäksi tälle kannalle asettuivat keskustan Päivi Kyllöinen ja Esa Mäkitalo sekä sosialidemokraattien Jukka Virta. Lehtosen esitys sai kolme demariääntä siten, että Lehtosen ja Vainion lisäksi ehdotusta kannatti Eija Helander-Nieminen. Lisää ASK 18.6.

 
Jukka-Pekka Puumalaisesta Säkylän Jokeri
13.06.2015 10:43

Säkylän Jokeriksi vuosimallia 2015 on valittu luokanopettaja, urheiluvalmentajana laajalti tunnettu Jukka-Pekka Puumalainen.

Säkylä-Seura julkisti valinnan perjantai-iltana Kaislikossa kuhisee -tapahtuman avauksen yhteydessä.

– Valinnan perusteena on Jukka-Pekka Puumalaisen ansiokas toiminta nuorten parissa, erityisesti urheilun alalla. Työ- ja valmennuskokemusta hankittuaan ja takaisin Säkylän Urheilijoiden toimintaan palattuaan vuonna 2009 J - P, kuten häntä kutsutaan, nosti toimivan johtotiimin ja koulutettujen ohjaajien avulla viiden vuoden aikana seuransa nuorten yleisurheilijoiden lukumäärän 30:sta 120:een innokkaaseen harrastajaan, perusteluissa todetaan.

–Harva suomalainen on voinut olla vaikuttamassa valmentajana 21:n mitalin voittamiseen yleisurheilun SM-kilpailujen yleisissä sarjoissa ja yli 90:n SM-mitalin voittamiseen yleisurheilun nuorten sarjoissa. Lisäksi hänen ansiolistalleen valmentajana kuulu lentopallon SM-mitalien värisuora ja Cup-mestaruus sekä jääpallopronssi.

Aikaisemmin Säkylä-Seura on kunnioittanut Jokeri-arvonimellä seurakunnan nuorisotyön kantavaa voimaa ja Pyhäjärven järvipelastajissa aktiivisesti toimivaa Kimmo Koivistoa ja Pyhäjärvi-instituutin vesistötomialan päällikköä Anne-Mari Ventelää.

 
Kirkkokarille ja takaisin jo 60 vuotta
11.06.2015 08:09

Pyhän Henrikin pyhiinvaellusta Köyliön Kirkkokarille katoliseen messuun on järjestetty säännöllisesti jo 60 vuotta. Juhlavuoden ekumeeniseen ja kaikille avoimeen messuun sunnuntaina odotetaan tänäkin vuonna paljon väkeä, ja sen ja vaelluksen järjestäminen on köyliöläisillekin ponnistus. Pentti Vähätalo, Riitta Marttila, Kirsti Alén ja Veijo Järvinen ovat omalta osaltaan mukana järjestelyissä. Lisää ASK 11.6.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 59