Ota kantaa
Joko uskot kesän tulleen?
 
Uusi perhe ikäihmiselle
14.04.2014 15:55

Uusi ikäihmisten palvelumuoto, perhehoito, on lähtenyt hyvään alkuun Eurassa. Lappilaisen Marjaana Kuljulan perheeseen muuttanut Terttu Niemi on Euran kunnan ensimmäinen perhehoitopaikan saanut ikäihminen. Hänellä on perheen arjessa jo vakiintunut paikka, mutta myös omaa rauhaa omassa huoneessa. Kuljulat valmistuivat perhehoitajiksi ensimmäiseltä kurssilta, ja Euran kunta on lähiaikoina aloittamassa uuden kurssin, sillä perhehoidon tarve on kasvamassa ja siihen jonottaa vanhuksia tälläkin hetkellä. Lisää ASK 15.4.

 
Kiukaisten asemarakennus tuhoutui tulessa
13.04.2014 11:03

Entisen rautatieaseman rakennus syttyi tuleen Kiukaisissa sunnuntaiaamuna. Kun ensimmäiset pelastuslaitoksen yksiköt ehtivät paikalle, rakennus oli jo täyden palon vaiheessa. Rakennus oli asuinkäytössä, ja sen sisällä oli kuusi ihmistä palon syttyessä, mutta he pääsivät omin avuin ulos. Päivystävä palomestari kertoo, että palo näyttäisi syttyneen terassilla ja levinneen katon kautta yläpohjaan ja sisälle. Koska rakennus on hirsirakenteinen, se palaa hitaasti ja pelastuslaitoksen yksiköt työskentelevät sen parissa iltaan asti. Katto joudutaan purkamaan, jotta palo saadaan sammumaan sisäpuolella. Lisää ASK 15.4.

 
Kullanperän koulu uuteen käyttöön
10.04.2014 09:13

Lapin Kullanperän entinen koulu avataan tänä keväänä juhlatalona. Toinen kiinteistön uusista omistajista on raumalainen Eki Marttila (vas.) ja toimintaa ryhtyy pyörittämään muun muassa panelialainen Matti Tuominen. Koululla pääsee tutkimaan vaikka vanhoja karttoja, joita on muutamia säilynyt sisustusta täydentämään. ASK 10.4.2014

 
Lentopallossa eletään taitekohtaa
10.04.2014 08:55

LiigaEura tekee lähiaikoina ratkaisun kohtalostaan: ajaako velkaantuneen urheiluseurayhtiön toiminta alas vai jatkaako uudella joukkueella ykkössarjassa. Liiga Eura Oy:n hallitukseen Juha Jokisen ja Jari Nummelan kanssa kuuluva Reima Antola kertoo, että voimia on läpi vastoinkäymisten vuoden riittänyt uskosta siihen, että pärjätä voi ja että liigatason lentopallo on pitäjälle tarpeen ja tärkeää. Tulee LiigaEuran ratkaisu sitten olemaan kumpi tahansa, se vaikuttaa euralaiseen lentopallokenttään, ja tekee tilaa uusille ratkaisuille. Lisää ASK 10.4.

 
Tuiskula ja Kauttua SuomiAreenalla
09.04.2014 15:39

Suomen mielenkiintoisimman keskustelutapahtuman tittelin saanut SuomiAreena on tulevana kesänä lähes 160 tilaisuuden jättikooste, ja näkyy Porin lisäksi komeasti myös muun muassa Eurassa ja Köyliössä.

Köyliön Tuiskula pääsee estradille heti SuomiAreenan avajaispäivänä lauantaina 12. heinäkuuta. Silloin Tuiskulan kesäteatteriin kokoontuu takuulla mielenkiintoinen keskustelijajoukko ja varmasti satamäärin kuulijoita pohtimaan aihetta Kesäteatterit kylien ja kesän pelastajina.

– Koko SuomiAreenan teemana on asuminen ja ympäristö, kertovat Tuiskulan kesäteatteritoimikuntaan kuuluvat Veikko Salo (vas.) Susanna Salo-Kimppa ja Juha Kulmala.

Eurassa SuomiAreenan päivä on maanantai 14. heinäkuuta ja paikkana Kauttuan Ruukinpuisto. Siellä järjestetään kaksi keskustelutilaisuutta, joista toisen aiheena on Alvar Aallon perintö Eurassa ja se, miten rakennettu ympäristö vaikuttaa meihin. Toisessa paneelikeskustelussa puhutaan luonnonympäristöstä vetovoimatekijänä. ASK 10.4.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 41