Sairaalaa puretaan jo
16.03.2015 17:23

Porin prikaatiin investoidaan parin vuoden kuluessa noin 24,5 miljoonaa euroa. Näistä lähes 18 miljoonaa euroa kohdistuu varuskunnan Säkylän toimipisteeseen.

Isojen investointien lähtölaukaus on jo ammuttu, sillä vanhan käyttökiellossa olevan sairaalan purkutyöt ovat täydessä käynnissä. Kosteusongelmien vuoksi purettavan sairaalan paikalle toteutuu uusi varuskunnan terveysasema sekä päävartion tilat. Alle tuhatneliöisen uudisrakennuksen on määrä olla valmiina alkukesästä 2016.

Samaan tahtiin sairaalan rakentamisen kanssa aloitellaan myös ensimmäisen Säkylän vanhan kasarmin saneerausta, ja kasarmien remonttien on määrä jatkua tasaiseen tahtiin useiden lähivuosien aikana.

Luvassa on myös muitakin investointeja, jotka parantavat sekä palvelusolosuhteita, turvallisuutta että materiaalin varastointia.

Myös Yläneen Raasin alueen meluntorjuntaan ja ampumaratojen pohjaveden suojaukseen panostetaan ensi vuoden aikana.

Lisää prikaatin investoinneista ASK 17.3.

 
Harjoitus aidoissa oloissa
14.03.2015 13:34

Honkilahdessa paloi vanha ulkorakennus tahallaan sytytettynä kaikessa rauhassa poroksi. Se oli tarkoituskin, ja sytyttäjänä toimivat Honkilahden ja Hinnerjoen VPK:t, jotka harjoittelivat savusukellusta aidossa tulipalossa. Harjoituksen järjestelyistä vastannut Sakari Salonen Honkilahden VPK:sta kertoo, että oikean palon kanssa harjoittelu on ainoa tapa saada todenmukainen kokemus savun käyttäytymisestä ja tulipalon etenemisestä, vaikka suurin osa harjoituksista sijoittuukin harjoituskonttiin eikä aitoon palokohteeseen. Lisää kuvia harjoituksesta ja tulen etenemisestä kuvagalleriassa ja harjoituksesta ASK 17.3.

 
Soralastissa ollut kuorma-auto kaatui
12.03.2015 13:42

Sora-auto kaatui Honkilahdentiellä tänään ennen kello yhtätoista Mestilässä. Tie on ollut poikki ja liikenne kiertänyt Mestiläntien kautta siitä asti, mutta saadaan näillä hetkillä palautumaan normaaliksi. Täydessä lastissa ollut perävaunullinen sora-auto ajoi Honkilahden suunnasta ja suistui tieltä oikealle ojan puolelle poliisille toistaiseksi tuntemattomasta syystä noin 700 metriä ennen Laitilantien risteystä. Perävaunu kaatui lasteineen ojaan ja varsinainen auto tielle. Kuljettaja ei loukkaantunut tilanteessa.

Kaatuneen ajoneuvon nostivat takaisin pystyyn paikalle saapunut hinausauto ja saman yrityksen kaivinkone, kuin jolle kaatunut ajoneuvokin kuului. Kauttuan ja Euran VPK:n väki ohjasi liikennettä. Tietä ylläpitävä taho kävi samantien asentamassa tapahtumapaikalle varoitusmerkit, sillä tien reunaa sortui hieman onnettomuudessa. Lisää ASK 17.3.

 
Hakemukset liikkeelle
04.03.2015 16:30

Tänään on todennäköisesti ollut kesätyöhakemusten jätössä piikki, sillä niitä kirjoitettiin ja jätettiin ahkerasti Kesäduuni 15 -tapahtumassa, jonka Satakunnan TE-toimisto järjesti tänään Kauttualla. Euralaislähtöinen, nykyään Kokemäellä asuva Juuso Kivistö oli saapunut tapahtumaan painoalan töiden perässä, sillä sille alalle hän on myös kouluttautunut. Hän saikin kirjoittaa hakemuksia, sillä viimevuotisesta elintarvikealan rekrytointitapahtumasta laajentuneessa Kesaduunissa oli mukana myös näitä yrityksiä. Lisää ASK 5.3.

 
Kiinnostus messuja kohtaan täytti odotukset
25.02.2015 12:47

Ensi keväänä 23.–24. toukokuuta Euran Urheilutalolla kymmenennen kerran järjestettävät Pyhäjärvi-messut ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton ja sadan näytteilleasettajan raja vilkkuu jo silmissä, iloitsevat messupäällikkö Teijo Kööpikkä (oik.) ja messujen myyntipaikoista vastaava Titta Strömberg sekä järjestävän seuran Euran Raikun puheenjohtaja Hannu Aaltonen.

Tässä vaiheessa jo kaksi kolmasosaa tiloista on varattu, eikä välttämättä kulu enää montakaan päivää, kun ollaan siinä tilanteessa, ettei kaiken kokoisia tiloja enää ole varattavissa.

– Tavoitteenamme oli saada maksimissaan 120 näytteilleasettajaa ja siihen ollaan pian pääsemässä. Jos messulehdessä haluaa olla esillä, huhtikuun puoliväli alkaa olla takaraja, Teijo Kööpikkä ohjeistaa.

Titta Strömberg on erityisen tyytyväinen siihen, että messuille on lähdössä mukaan yrittäjiä ja yhdistyksiä laidasta laitaan. Lisää ASK 26.2.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 55