Tienpinta vaihtuu monin paikoin
19.08.2015 16:03

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen päällystysohjelmaan on tänä vuonna osunut yhdeksän huonokuntoista tieosuutta Euran, Köyliön, Säkylän, Lapin ja Yläneen alueelta. Se on kolme kertaa enemmän tienpätkiä kuin viime kesänä. Asfaltointityöt ovat tänään siirtyneet Säkylän Rantatieltä Honkilahteen, Kolvaan ja Auvaisten väliselle jo vuosia huonossa kunnossa olleelle tielle 210. Lisää ASK 20.8.

 
Voitoisten Elomarkkinoilla riitti riemua
16.08.2015 17:38

Kauniit auringonkukat, suuret herneämpärit ja perunat tekivät Voitoisten Elomarkkinoilla hyvin kauppansa sunnuntaisessa auringonpaisteessa. Tuiskulalaisen tilan tuotteita kaupanneen Roosa Matomäen mukaan ihmiset ostavat mielellään kotiseutunsa kasviksia.

– Niin he tietävät varmasti, mistä tuotteet ovat peräisin.

Voitoisten koulun pihalla ihmisiä viihdyttivät myyntikojujen lisäksi muun muassa suloiset alpakat ja mölkkykisa, ja perheen pienimmät pitivät hauskaa pomppulinnassa.

Pienen varjon mukavalle markkinajuhlalle heitti kuitenkin kylätalona toimivan vanhan koulun kohtalo.

– Meillä on pieni huoli siitä, alkaako kunta yhdistymisen myötä hankkiutua eroon näistä tuottamattomista rakennuksista. Koulu on Voitoisten ainoa kokoontumispaikka, mutta yhdistyksellä ei ole varoja sen ylläpitämiseen ja kunnostamiseen, Voitoisten kyläyhdistyksen puheenjohtaja Anne Helin pohti.

Lisää ASK 20.8.

 
Aurinkoinen päivä houkutteli kirmaamaan
15.08.2015 15:56

Köyliön kunnantalolta ampaisi lauantai-iltapäivästä liikkeelle nelisenkymmentä naista juosten, kävellen ja pyöräillen. Kunnan liikuntatoimi järjesti Kertun Kirmaisu -juoksutapahtuman nyt jo 20. kerran, ja maalina seitsemän kilometrin matkalle oli tuttuun tapaan Yttilän Ottan rantasauna.

Yksi kirmaajista on osallistunut tapahtumaan sen ensimmäisestä lähtölaukauksesta alkaen. Köyliöläinen Pirjo Reunanen keittää saunalla osallistujille kahvit, valmistelee karjalanpiirakat ja polkaisee sitten muuta joukkoa vastaan.

– Ehdin aina Kirkkosaareen asti. Siellä tulevat ensimmäiset porukat vastaan, ja poljemme yhdessä takaisin saunalle, hän kertoo.

Pirjo Reunasen mukaan tapahtuma on säilynyt lähes samana vuodesta toiseen, mutta silti väkeä ja uusiakin kasvoja tulee joka kerta mukaan.

– Yhtenä vuotena nousi kova ukonilma, ja mietin saunalla, tuleekohan kukaan. Siitä huolimatta meitä oli silloinkin parikymmentä.

Lisää ASK 18.8.

 
Rikoksen uhreille lisää apua
14.08.2015 15:14

Rikosuhripäivystys laajenee Pyhäjärviseudulla loppuvuodeksi niin, että Euraan, Säkylään ja Köyliöön tulee säännöllinen päivystysaika, jolloin apua saa ilman ajanvarausta. Päivystystä voidaan hoitaa laajennettuna ainakin loppuvuosi. Eniten sitä tarvitsevat väkivallan uhrit.

Rikosuhripäivystyksen yhdyshenkilö Heidi Väkiparta toivoo, että elokuussa alkavalla koulutuksella saataisiin työhön lisää tukihenkilöitä. ASK 18.8.

 
Herneen puinti alkoi
13.08.2015 08:29

Herneen puinti alkoi Säkylän peltoaukeiilla tiistaiaamuna. Hernettä puidaan kolmella järeällä hernepuimurilla, jotka ovat Suomen ainoat lajissaan.

– Hernettä ajetaan noin 700 hehtaaria, ja puintia tehdään yhteensä 17 työvuorokautta, kertoo peltotyönjohtaja Timo Ruippo.

Hernettä viljellään Apetit Ruoka Oy.n tarpeisiin runsaasti juuri tehtaan lähinaapurissa Pyhäjärviseudulla sekä Varsinais-Suomen suunnalla Oripäässä ja Satakunnan suunnalla kauimmillaan Porin seudulla. Viljelyalueen määrittää se, että Apetitin herneiden on päädyttävä Säkylän tehtaalle pakastettavaksi kahdessa tunnissa puinnista.

Tänä kesänä myös herneen viljelyä ovat vaivanneet kylmän ja sateisen kesän tuottamat murheet.

Lisää suomalaisten suosikkiherneestä ASK 13.8.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 61