Köyliöstä kappeliseurakunta
16.12.2014 09:18

Köyliön ja Säkylän kirkkovaltuustot hyväksyivät torstaina aiesopimuksen seurakuntaliitoksesta.

Jos Köyliön ja Säkylän kuntaliitos toteutuu, toimii kunnassa jatkossa yksi seurakunta, jossa Köyliöllä on oma kappeliseurakuntansa.

Lopullisen päätöksen seurakuntaliitoksesta tekee uusi, vuodenvaihteessa toimintansa aloittava kirkkovaltuusto, ja päätös on riippuvainen siitä, toteutuuko Köyliön ja Säkylän suunnitelmissa oleva kuntaliitos.

Seurakunnissa päästiin sujuvasti sopuun suurimmasta osasta seurakuntaliitokseen liittyvistä asioista. Seurakunnan kirkkoherrana toimii aiesopimuksen mukaan Säkylän kirkkoherra Aila Isotalo, ja Köyliön kirkkoherra Sakari Vuola siirtyisi liitoksen toteutuessa kappeliseurakunnan kappalaiseksi.

Erimielisyyttä on kuitenkin mahdollisen tulevan seurakunnan nimestä, eikä siitä ole päätetty aiesopimuksessa.

Kuva on keskiviikkoisesta yleisestä keskustelutilaisuudesta Säkylän seurakuntatalolta.

Lisää ASK 16.12.

 
Prikaatille uusi sairaala
09.12.2014 09:17

Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on antanut vihreää valoa Porin prikaatin 6,2 miljoonan euron uudisrakennushankkeelle. Valmistuessaan varuskunnan uusi terveysasema tyhjentää vuokratilat Säkylän terveyskeskuksen yhteydessä.

Uudisrakennuksen on arvioitu valmistuvan toukokuun lopulla 2016.

Säkylässä uuden varuskuntasairaalan rakentaminen on kiistatta pettymys, sillä tällä hetkellä varuskunnan terveydenhuolto on koottuna vuokratiloihin Säkylän terveysaseman yhteyteen. Vuokralainen on maksanut tiloistaan Säkylän ja Köyliön kansanterveystyön kuntayhtymälle vuokraa yli 20 000 euroa kuukaudessa. Varuskunnan terveydenhuolto on toiminut Säkylän terveyskeskussairaalan yhteydessä keväästä 2011 lähtien, ja varusmiehet on kuljetettu Huovinrinteeltä Säkylän keskustaan autokyydillä.

Kaikkiaan prikaatilla ja pieneltä osaltaan myös Sotilaslääketieteen keskuksella on Säkylän terveyskeskuksen yhteydestä vuokrattuna tällä hetkellä peräti 1 213 neliötä, jotka siis aikanaan tyhjenevät.

Lisää hankkeesta ASK 9.12.

 
Vastaanotto toimii uusissa tiloissa
09.12.2014 09:13

Lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanotot sekä laboratorio toimivat viimein uusissa tiloissa. Vielä kun röntgen saadaan auki alkuvuodesta, toimivat avoterveydenhuollon käytävien palvelut täysillä. Sinikka Knuutila ja muut laboratorion työntekijät ja asiakkaat ovat tyytyväisiä laboratorion uusiin tiloihin, joiden yksityisyyttä tarjoavat erilliset näytteenottohuoneet ovat suuri parannus verrattuna sekä entiseen että etenkin remontin aikaisiin väistötiloihin. Käytävien tilajärjestelyt ovat muutenkin nykyaikaistuneet. Lisää ASK 9.12.

 
Suklaakin maistui markkinoilla
07.12.2014 14:14

Säkylä on saamassa uuden kansaa kiinnostavan perinnetapahtuman seurakunnan järjestämistä Pyhän Nikolauksen joulumarkkinoista.

Sunnuntai-iltaan asti kestäneiltä markkinoilta oli helppo löytää pukin konttiin monien paikallisten kädentaitajien tuotteita sekä ruokapöytään ja herkutteluun sopivaa suuhun pantavaa.

Myyntikojun oli vanhan pappilan pihamaalle pystyttänyt muun muassa Säkylästä lähtöisin oleva, nykyisin Forssassa leipomoyritystä pyörittävä Pekko Koivisto, joka kauppasi tyttärensä Eerikan kanssa muun muassa mielenkiintoisia suklaatuotteita.

– Ostin suklaamuotteja ja nyt meillä on myynnissä esimerkiksi kännykän mallista suklaata, joka on todellinen vuoden hitti. Suomalaiset selvästikin tykkäävät jouluna syödä suklaata, Koivisto päätteli.

Oman valintansa tarjolla olleista suklaatuotteista kävi tekemässä myös säkyläläinen Juha Salonen.

Lisää joulumarkkinoista ASK 9.12.

 
Virén suunnittelee monitoimitaloa
03.12.2014 15:14

Euralainen Turvakerroin-yrittäjä Tomi Virén suunnittelee rakennuttavansa Kauttualle monitoimitalon uudelle Neitsytmäen alueelle.

Virén on varannut kunnalta 8 000 neliön tontin Neitsytmäen uudelta alueelta Säkylään johtavan ohikulkutien ja Kauttualle johtavan Turuntien risteyksen kulmauksesta "paraatipaikalta". Kaavan mukaan tontilla on rakennusoikeutta 3 000 neliötä kahdessa kerroksessa.

Isoon monitoimitaloon on suunnitteilla liike-, toimisto-, pientuotanto- ja varastotiloja, jotka soveltuvat sekä yrityksille että yksityisille. Kiinteistöön tulee muun muassa toistakymmentä nosto-ovellista noin 30–40 neliön tilaa, joita voi hyödyntää yritystiloiksi tai vaikka kotiautotallin jatkeeksi, esimerkiksi harrastustiloiksi. ASK 4.12.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 56