Kauttua kutsuu kauempaakin
18.07.2015 09:50

Kauttuan Ruukinpuisto on tänä kesänä houkuttanut poikkeuksellisen paljon matkailijoita.

Tarkkoja lukuja ei ole vielä käytössä, mutta sekä kahvila Kyöpelissä että Porrastalolla vierailijamäärää kuvaillaan poikkeukselliseksi.

–80–90 prosenttia vierailijoista on ulkopaikkakuntalaisia. Etenkin Aalto-näyttelyt houkuttavat, sanoo Ruukinpuiston kehittämishankkeessa mukana oleva Kirsi Järvinen.

Viime torstaina Ruukinpuistoon tutustuivat muun muassa raisiolaiset Jan Abrahamsson ja Reetta Niemelä.

–Täällä yhdistyy hienosti Ruukkikulttuuri esihistoriaan. Kävimme myös Nauravassa lohikäärmeessä ja ajoimme Köyliön Kirkkosaaren kautta, Reetta Niemelä kertoo.

Lisää ASK 21.7.

 
Vanhuuden päiviä Lukkalankodossa
17.07.2015 15:50

Euran Lukkalankodon isäntäpari Tiina ja Jari Valtonen viettävät hieman erilaista perhearkea yhdessä talon neljän ikäihmisen kanssa. Muutamana päivänä viikosta perhekodin väki kasvaa lisäksi vielä yhdellä intervallihoidon asiakkaalla. Lämmintä tunnelmaa tuovat tupaan paitsi kotiruoan tuoksu ja lemmikit myös asukkaiden vilkas puheensorina aurinkoisella terassilla.

Vanhemmalle väelle tarkoitetut perhekodit ovat Euran kunnan sosiaalityöntekijä Marja-Leena Kavaston mukaan yksi vanhuspalvelulain edellyttämistä asumisvaihtoehdoista, joilla paineita vanhusten tehostetun palveluasumisen puolelta pyritään purkamaan.

– Perhehoito on palveluasumista, kuten vanhainkotia, edullisempi vaihtoehto. Sen etuja ovat myös kodinomaisuus ja perhemäisyys, Marja-Leena Kavasto kertoo.

Perhekodin asukas Eila Haavisto viettää vanhuuden päiviään Lukkalankodossa mielellään.

– Meistä pidetään täällä hyvää huolta.

Lisää ASK 16.7.

 
Liikuntapuisto valmistuu elokuussa
16.07.2015 08:57

Säkylän uusi ja uljas liikuntapuisto edistyy hyvää vauhtia. Monitoimiareena Isosäkylän koulun läheisyydessä on jo pystyssä, ja varsinaisten ulkoliikuntalaitteiden asennustyöt alkavat jo tällä viikolla.

Tavoitteena on, että koko liikuntapuisto seniori- ja fitnespuistoineen päivineen olisi valmiina jo elokuussa.

Mittavaa liikuntapuistohanketta toteutetaan Säkylässä ison valtionavun turvin, jonka lisäksi myös kunta osallistuu rahoitukseen.

Lisää Säkylän liikuntapuistohankkeesta ASK 16.7.

 
Uutta käyttöä vanhoille tiloille
16.07.2015 08:50

Tyhjilleen Säkylässä jäänyt Rautanetin kiinteistö ja Ahlströmin vanha kivinavetta täyttyvät pian aivan uudesta elämästä.

Säkylässä aloittaa toimintansa Kirpputori Kaisla ja Eurassa puolestaan kirpputori Pehtoori. Molempien takana ovat nuoret naiset, jotka ovat harrastaneet vuosien saatossa innokkaasti kirpputoreja.

Säkylän yli 200:n loosin kirppistä luotsaa Marjo Kuusela (kuvassa) ja Eurassa historiaa henkivää Pehtooria aloittelee puolestaan Susanna Hasa-Katila.

Lisää seudun kirpputoribuumista ASK 16.7.

 
Uutta pintaa teille
15.07.2015 12:24

Super Asfaltti Oy aloitti tänään aamupäivällä Satakunnankadun päällystystyöt. Ohjelmassa on uuden päällysteen levitys Maasillantien ja siitä suunnasta ensimmäisen liikenneympyrän välille.

Tarkoituksena on, että työ tulee Satakunnankadun osalta valmiiksi tänään. Työ on aloitettu Maasillantien päästä. Huomenna torstaina paikataan Maasillantien painumia Turuntien päässä ja myös Satakunnankadun kevytväylän päällyste uusitaan.

Satakunnankadulla on tänään liikenteen ohjaus ja toinen kaista on koko ajan käytettävissä yhteen suuntaan. Lisää ASK 16.7.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 60