Ota kantaa
Mihin pian valittavien kirkkovaltuutettujen tulisi keskittyä?
 
Sata vuotta edunvalvontaa
16.10.2014 08:18

Paperiliiton Kauttuan osasto 7 on saavuttanut kunnioitettavan sadan vuoden iän. Sen kunniaksi jäsenistö kokoontuu lauantaina urheilutalolle juhlaan, jossa julkistetaan osaston historiakirja.

Ammattiosaston puheenjohtaja Pertti Susi kertoo, että oikeasta perustamisvuodesta ei ole täyttä varmuutta, koska vanhoja asiakirjoja on hävinnyt kansalaissodan aikana.

– Vanhin osastoon liittyvä kirjallinen materiaali on kirpputorilta aivan sattumalta löytämäni Suomen Työväenlainsäädäntö-kirja, jonka alkusivuilta ilmenee, että se on hankittu paikallisen Paperiteollisuustyöväen ammattiosaston kirjastoon vuonna 1919.

Kauttualla käynnistyi puuhioke- ja pakkauspaperitehdas vuonna 1907. Työväestön olot olivat silloin huonot ja aika pian järjestäytyminen tuli ajankohtaiseksi, jotta voitiin porukan voimin neuvotella työoloja paremmiksi.

– Ammattiosaston jäsenmäärä oli huipussaan vuonna 1986, jolloin heitä oli 1 298. Tämänhetkinen jäsenmäärä on 860 ja heistä on työssä käyviä reilu 400, Pertti Susi toteaa. Lisää ASK 16.10.

 
Panelian terveysasemaa suunnitellaan suljettavaksi
15.10.2014 15:52

Panelian terveysaseman lääkäripäivystystä suunnitellaan lopetettavaksi. Asia on mukana Euran kunnan ensi vuoden talousarvioesityksessä, joka tulee myöhemmin kunnanhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

–Talousarvioesityksessä on, että terveysaseman lääkärivastaanoton lopettamista alettaisiin suunnitella ja mahdollisesti toteuttaakin, sanoo johtava lääkäri Terhi Holmström.

Hänen mukaansa syyt muutokseen ovat etenkin toiminnallisia, mutta syitä on myös kustannuksissa. Euraa on vaivannut jo vuosia krooninen pula lääkäreistä, ja vajetta on jouduttu paikkaamaan vuokralääkäreillä.

Tällä hetkellä Panelian terveysasemalle on päässyt kiireettömälle lääkärinvastaanotolle nopeammin kuin Euran pääterveysasemalle, ja Terhi Holmströmin mukaan suuri osa asiakkaista on tullut muualta kuin entisen Kiukaisten kunnan alueelta.

Lisää ASK 16.10.

 
HK investoi – Eura vahvoilla
13.10.2014 16:28


HKScan suunnittelee merkittävää tuotantolaitosinvestointia. Selvitettävänä on Euran tuotantolaitoksen uudistus ja laajentaminen tai uuden laitoksen rakentaminen Länsi-Suomeen, todennäköisimmin Euraan. HKScanin hallitus on myöntänyt suunnitteluluvan kahdelle hankkeelle, 35–65 miljoonan euron tuotantolaitosinvestoinnille Länsi-Suomeen ja 20 miljoonan euron tuotantolaitosinvestointiin Viron Rakvereen. ASK 14.10.

 
Aktiivista elämää kylillä
13.10.2014 14:58

Kuolimaan kylätalolla toimii Mirka Anttilan ja Aija Lempisen vetämän pyhäkoulun lisäksi myös 4H-kerho ja kudontapiiri. Kyläyhdistystäkin johtavat naiset ovat tyytyväisiä siihen, että kylälolla riittää elämää ja kylässä asukkaita. Muiltakin kyliltä ympäri Pyhäjärvi-seudun löytyy monenmoista mielenkiintoista, kuten huomenna ilmestyvästä Alasatakunnan Käydään kylässä -teemasta voi havaita. Lisää ASK 14.10.

 
Pyhäjärvi-messut tulevat taas
09.10.2014 10:53

Euran Raiku ry. herättää henkiin vanhan suurtapahtuman järjestämällä ensi keväänä 23.–24. toukokuuta urheilutalolla kymmenennet Pyhäjärvi-messut.

Pyhäjärvi-messut järjestettiin ensi kerran 80-luvun lopulla ja sitten jatkettiin ensin vuosittain, myöhemmin joka toinen vuosi. Viimeksi messuiltiin vuonna 2003 ja Raikun toiminnanjohtaja, messupäällikkö Teijo Kööpikkä sanoo, että ajatus kymmenensistä messuista on kytenyt jo joitakin vuosia.

– Saimme yhteydenottoja ja positiivista signaalia monesta suunnasta. Alueellemme on tullut paljon uusia yrityksiä, tuotteita ja palveluja ja näin monen vuoden jälkeen vanhoillakin yrityksillä voi olla tarvetta tuoda uutta tuotantoaan ja tarjontaansa esille, hän toteaa.

Messujen myyntityöstä vastaava Titta Strömberg kertoo, että näytteilleasettajien lista on jo näin aikaisessa vaiheessa täydentynyt mukavasti.

– Suhtautuminen on ollut hyvin positiivista. Monet yritykset ovat varanneet paikkansa ja useat ovat jääneet miettimään, minkä kokoisella osastolla ja millaisella sisällöllä tulevat olemaan mukana. Lisää ASK 9.10.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 55