Kapasiteetti koetuksella
08.01.2015 14:53

Talvinen vesimyräkkä aiheutti yllätyksen JVP-Eura Oy:n jätevedenpuhdistamolla. Laitoksella jouduttiin turvautumaan ohijuoksutuksiin ensimmäistä kertaa laajennuksen jälkeen.

JVP-Eura Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Euran kunnan tekninen johtaja Kimmo Haapanen toteaa, että osa käsitellystä jätevedestä jouduttiin päästämään Eurajokeen viimeisen puhdistusvaiheen ohi. Ohijuoksutus aloitettiin perjantaina 2. tammikuuta ja lopetettiin sunnuntaiaamuna kello 6.

– Osittain puhdistettua jätevettä pääsi jokeen noin 1 760 kuutiota ja kokonaan puhdistamatonta 760 kuutiota. Kaikki ohitettu vesi desinfioitiin. Kun joessa oli samanaikaisesti virtaama 20 kuutiota sekunnissa, kahden vuorokauden aikana vettä meni kaikkiaan 3,5 miljoonaa kuutiota. Ohitus on siis tähän kokonaisvesimäärään suhteutettuna kovin pieni, Haapanen huomauttaa.

Haapanen pitää selvänä, että Euran kunnan pitää edelleen jatkaa oman viemäriverkostonsa korjaamista. Jo nyt on verkoston saneerauksiin uhrattu paljon rahaa ja tulokset näkyvät puhdistamolla.

Kun puhdistamon laajennuksen valmistumisesta syksyllä kerrottiin, jäi vielä ilmaan laajennuksen kolmannen vaiheen toteutus.

– Yhtiön hallituksessa sovittiin, että katsellaan ensin talvi ja kevään sulamisvedet ja päätetään sitten jatkosta. Oma näkemykseni on, että laajennuksen kolmas vaihe laitetaan kuntoon aika pian. Jos asiat etenevät optimaalisesti, töihin pitäisi päästä mielestäni jo tänä vuonna.

Laajennuksen kolmas vaihe on vajaan kolmen miljoonan euron investointi.

Myös suurta investointia Länsi-Suomeen suunnitteleva HKScan pitää jätevedenpuhdistuksen toimimattomuutta "isona miinuksena" Euralle yhtiön tuotantolaitoksen sijaintipaikkana.

Lisää ASK 8.1.2014

 
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2015!
23.12.2014 11:05

Alasatakunta ilmestyy seuraavan kerran keskiviikkona 31. joulukuuta. Näköislehti on luettavissa torstaina..

Vuoden 2015 ensimmäinen lehti ilmestyy torstaina 8. tammikuuta.

 
Kinkkukiire on nyt
22.12.2014 11:07

Kivinkylän kotipalvaamossa 22. joulukuuta on tuttu päivämäärä kaikille. Se on joka vuosi vuoden kiireisin päivä, ja sillä on lihakaupassa sekä asiakkaiden että työntekijöiden kannalta aivan oma tunnelmansa. Toimitusjohtaja Jari Laihonen kertoo, että Lapin myymälästä myydään ja lähetetään maailmalle jopa kymmenentuhatta kinkkua. Lisää ASK 23.12.

 
Alkusammutus pelasti uhkaavan tilanteen
19.12.2014 14:44

Broilerkanalan omistaja onnistui pelastamaan uhkaavalta näyttäneen palotilanteen Paneliassa Ruohomäenkulmantien varressa. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi vain tilanteen varmistaminen.

– Broilerkanalan siipirakennuksessa, jossa sijaitsee kuolleiden kanojen polttamiseen tarkoitettu krematorio, oli hormin läpivienti kuumentunut ja sytyttänyt kattorakenteita palamaan, päivystävä palomestari Ari Joelsson selvitti.

Omistajan nopea alkusammutus pelasti tilanteen, ja se rajoittui noin kahden neliömetrin alalle. Kanala on kooltaan noin 2 000 neliötä ja siellä on noin 2 500 kanaa. Eläimet eivät vahingoittuneet, sillä palamaan syttynyt siipirakennus on erillään varsinaisesta kanalasta.

Palo syttyi tänään noin kello 13.

 
Koulujen yhdistäminen haastaa käytännöt
19.12.2014 08:20

Ensi vuoden talousarvioon sisältyi Eurassa päätös yhdistää hallinnollisesti Kiukaisten yhteiskoulu Euran yhteiskouluun. Kiukaisten yhteiskoulusta tulee siis Euran yhteiskoulun sivutoimipiste, ja kouluilla pitäisi olla yhtenäiset käytännöt. Tällä hetkellä kouluissa on suuria eroja, ja edessä onkin niiden vertailu ja parhaiden valinta. Kiukaisten yhteiskoulun rehtori Jaakko Laeslahti pelkää erityisesti koulussa hyväksi havaittujen 75 minuutin oppituntien ja kurssimuotoisten valinnaisaineiden menettämistä. Esimerkiksi englanninluokka on taannoisten remonttikurssilaisten käsialaa. Lisää ASK 18.12.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 54