Mainospalkki
Ota kantaa
Käytkö lähiseudun kesäteattereissa?
 
Ravustajat lähtivät liikkeelle
22.07.2014 08:25

Säkylän Pyhäjärven kalastusalueen hallituksen puheenjohtaja Matti Jaakkola odottelee Pyhäjärvelle tänä vuonna tavanomaista rapuvuotta.

– Odotukset ovat sellaisen 400 000 – 500 000 ravun välissä, sanoo Matti Jaakkola, joka suunnisti veljensä Kaapo Jaakkolan kanssa järvelle maanantaina heti kauden alkaessa puolilta päivin heinäkuisessa hellesäässä.

Liikkeelle veljekset lähtevät sadalla merralla, mutta jos rapuja rupeaa tulemaan runsaasti, voidaan mertamäärää vielä lisätäkin. Ensimmäisestä viikosta rapukauden laatua ei vielä voi arvioida, mutta jo parin viikon päästä ollaan viisaampia.

Tänä vuonna Pyhäjärvellä ei ole suoritettu lainkaan koeravustusta.

– Päädyimme välivuoteen, sillä koeravustus ei anna yleensä todellista tietoa. Monesti kausi näyttää koeravustuksen pohjalta hyvältä, ja sitten onkin ollut edessä iso pettymys, sanoo Jaakkola.

Kalastusalue odottelee Pyhäjärvelle kuitenkin tänäkin vuonna normaalia 270–300 ravustajaa, jotka jahtaavat saksiniekkoja kaikkiaan noin 7 000–8 000 merralla.

Lisää Pyhäjärven ravustusnäkymistä ASK 22.7.

 
Ukonkellot upeimmillaan
22.07.2014 08:25

Kiukaisten Wanhan Apteekin puutarhassa kukkivat nyt komeimmillaan siniset ja valkoiset ukonkellot. Niiden viesti on, että talkoovoimin tehtävä ympäristön hoito kannattaa.

Ala-Satakunnan Ympäristöseuran väki teki alueen omistavan LähiTapiolan kanssa sopimuksen Eurajoen rantaan rajoittuvan entisen apteekin puutarhan, Viinikkalanpuiston ja siihen sisältyvän niityn entisöinnistä ja hoidosta. Tämä kesä on konkreettisesti osoittanut, mitä säännöllisellä ja valikoivalla niitolla voidaan saada aikaan.

– Kun tässä on rehevä, ravinteikas ja kosteapohjainen niitty, se vaatii ainakin alkuvaiheessa kaksi niittoa kesässä. Kesäkuun ensiniitto on tärkeä vanhojen puutarhakasvien kannalta. Ne jätetään pystyyn ja päästetään kukintavaiheeseen, Ympäristöseuran puheenjohtaja Seppo Varjonen kertoo. Lisää ASK 22.7.

 
Joulukuusia hoidetaan helteelläkin
22.07.2014 08:11

Kauniin joulukuusen eteen tehdään työtä ympäri vuoden noin seitsemän vuotta.

– Viljelty joulukuusi ei todellakaan kasva itsestään, vaan vaatii paljon hoitoa sen jälkeen, kun se parivuotiaana pottitaimena on istutettu havuviljelmälle kasvamaan, parikymmentä vuotta havupuuviljelijänä työskennellyt euralainen Heikki Puputti kertoo.

Hän aloitti myymällä vuonna 1994 toisten kasvattamia joulukuusia Euran keskustassa. Omat kuuset olivat silloin jo kasvamassa, ja kun ne olivat valmiita, miehen bisnekset laajenivat. Nykyään Puputti viljelee joulukuusia noin 20 hehtaarin alueella. Omia ja vuokrattuja viljelypalstoja on kymmenkunta ja niitä on Euran lisäksi Säkylässä, Köyliössä, Nakkilassa, Porissa ja Ihodessa. ASK 22.7.

 
Vesivahingon syy selvisi
22.07.2014 08:11

Putkistokuvaajat löysivät eilen sadevesiä jokeen ohjaavasta putkesta tukoksen, joka selittää urheilutalon pohjakerrokseen viime keskiviikon ja sunnuntain rajujen sadekuurojen aikana nousseen veden.

Laitosmestari Timo Reimanin mukaan sadevettä nousi urheilutalon vanhan altaan teknisen tilan lattiakaivoista sekä keskiviikon että sunnuntain kuurojen jälkeen.

– Kuurot olivat niin lyhyitä, ettei lattialle levinnyt vesi jäänyt pitkäksi aikaa sisätiloihin, veden nousupaikkaa osoittava laitosmies Veli Karhu toteaa.

Raumalaisen RTK-Palvelu Oy:n putkistokuvaajat olivat paikalla heti eilisaamuna robotin avulla tutkimassa syytä veden nousuun.

– Puolenpäivän jälkeen löytyi lähinnä jokea olevasta putken osasta kohta, joka on käytännössä tukossa. Kun isot vesimassat tulevat kerralla, putki ei ehdi viedä vettä, vaan se alkaa ahdistaa muualla verkostossa, tilannetta katsastamassa ollut halliyhtiön toiminnanjohtaja Vesa Nuija totesi. Lisää ASK 22.7.

 
Amerikanrautojen letka kierroksella
19.07.2014 15:54

Toinen toistaan näyttävämpien amerikanrautojen pitkä letka huristaa parhaillaan ympäri Pyhäjärven. Autot kokoontuivat Säkylän torille, mistä lähdettiin kello 15 maissa kiertämään Pyhäjärveä Yläneen kautta päämääränä Eenokki.

Autojonoa vetänyt tapahtuman järjestävän yhdistyksen Pyhäjärvi Cruisers ry:n varapuheenjohtaja, säkyläläinen Henri Elonen kertoo, että ajatuksena on ennen kaikkea herättää vanha kunnon Eenokki henkiin. Kokoontumisajo kunnioittaa legendaarista tanssipaikkaa, missä pian järven ympäriajon jälkeen alkaa paikallisin voimin toteutettava koko illan kestävä musiikkitapahtuma.

– Ohjelmassa on aluksi vaatenäytöstä ja tyttöjen pin up -showta. Musiikkia kuullaan kahden bändin voimin, sillä esiintymään tulevat Grammers Säkylästä ja Relax Trio Raumalta, Elonen juttelee. Lisää ASK 22.7.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 46