Wanhan kohtalo ratkeamassa
12.08.2014 09:25

Säkylän ja Köyliön terveydenhuollon kuntayhtymässä on säästöpaineiden takia jo vähennetty laitospaikkapotilaita vanhustyön osasto Wanhalasta, ja nyt ollaan sulkemassa koko osastoa.

Yt-neuvottelut laitoshoidon henkilöstön vähentämisestä arvion mukaan 19 työntekijällä on tarkoitus saattaa loppuun tiistaina. Vaihtoehtona Wanhalan lopettamiselle on selvitetty nykyistä laitoshoidon yksikköä pienemmän palvelukodin perustamista.

Koska jäsenkunnista ei käynnissä olevien neuvottelujen aikana ole tullut tälle selkeää tukea, yhtymähallitus saa esityksen, ettei 11-paikkaista palvelukotia perusteta. Mikäli näin päätetään, Wanhalan toiminta on tarkoitus lopettaa helmikuun loppuun 2015 mennessä ja toteuttaa henkilöstövähennykset asteittain sitä mukaa, kun paikkoja jää pois käytöstä.

– Wanhalan tilat remontoitiin muutama vuosi sitten ajanmukaisiksi. Mikäli koko osasto päätetään sulkea säästösyiden takia, ei ole tietoa tilojen tulevasta käytöstä, kertovat terveydenhuollon kuntayhtymän talouspäällikkö Leena Mattila ja ylilääkäri Markku Kumlander.

ASK 12.8.

 
Vanha viehätti Tallinmäellä
11.08.2014 13:45

Antiikki- ja keräilymessut kokosivat vanhan myyjiä ja ostajia perinteen mukaan elokuun toisena lauantaina Kauttuan Ruukinpuistoon. Tallinmäellä oli myyjiä ja kävijöitä yhtä runsaasti kuin ennenkin. Monet tulivat vain ihastelemaan kauniita tavaroita ja tapaamaan tuttuja.

Lisää ASK 12.8.

 
Tutkimusta suomalaisen ruoan viljelyn hyväksi
08.08.2014 14:45

Räpin koetila on tutkinut ja kehittänyt suomalaisten kasvisten viljelyä jo 60 vuotta nykyisen Apetitin alla. Ensimmäiset vuodet se keskittyi vain sokerijuurikkaaseen, mutta jo 1960-luvulta alkaen siellä on viljelty monipuolisesti eri vihanneksia. Apetitin viestintäpäällikkö Mikko Merisaari pysähtyi tarkastelemaan herneiden koeviljelmää, jonka parissa Henri Mäki työskentelee. Tutkimusagrologi Suvi Hara on tekemisissä kaikkien tilan koeviljelysten kanssa, muun muassa tämän kesän uuden yhteistyökumppanien kanssa toteutetun kastelututkimuksen, jossa tutkitaan, kuinka vetyperoksidia voidaan käyttää sinilevien torjuntaan. Lisää ASK 12.8.

 
Onnistunut turvekausi katkesi sateisiin
06.08.2014 15:45

Kolmatta kesää aktiivisessa turpeennostossa oleva Eurassuo ehti tuottaa keskimääräisesti turvetta, vaikka sen tuotantokausi tänä kesänä päättyi aikaisin, jo heinäkuun alkupuolella alkaneisiin rankkasateisiin, joiden aikana suolle satoi ainakin 100 milliä. Kekkilän turvetuotantovastaava Mikko Kylä-Setälä esitteli turvesuon avoimien ovien päivässä muun muassa suon ympäristönsuojelumenetelmiä. Viimeinen vaihe suon kuivatusvedelle ennen matkaa mittakaivon kautta luonnonvesiin on mättäiden läpi suodattaminen. Lisää ASK 7.8.

 
Pohjavedet alhaalla – vältä turhaa vedenkäyttöä
06.08.2014 15:37


Pitkä kuiva ja kuuma kausi säässä on laskenut pohjavesien pinnat alhaisiksi. Eurassa hellesään vaikutukset näkyvät vesihuoltolaitoksella nousseina kulutuslukuina.

– Tällä hetkellä talousvettä pumpataan verkkoon noin 30 prosenttia enemmän kuin normaalisti. Ja samalla pohjavesipinnat ovat laskusuunnassa, käyttöpäällikkö Kalevi Tuominiemi sanoo.

Yksikin sadepäivä näkyy selvästi vesilaitoksella laskevina kulutuslukuina.

– Helteellä käydään enemmän suihkussa, mutta sadepäivien luvut kertovat, että vettä käytetään paljon kasteluun, vesilaitoksen hoitaja Markku Vieno toteaa.

Vesilaitoksella toivotaan, että ihmiset käyttäisivät vesijohtovettä maltillisesti kasteluun tai käyttäisivät sadevettä. Lisää ASK 7.8.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 49