Ota kantaa
Mihin pian valittavien kirkkovaltuutettujen tulisi keskittyä?
 
Monen murron kohteena
23.10.2014 10:00

Sanotaan, ettei salama iske kahta kertaa samaan paikkaan, mutta murtomiehiä tämä sääntö ei tunnu koskevan. Sen tietää Paneliassa autopurkaamoa pitävä yrittäjä Markus Niemi.

– Täältä haetaan yön pimeinä tunteina katalysaattoreita, ja jos niitä ei löydy, niin alumiinivanteetkin kelpaavat varkaille, tuskailevat jo 25 vuotta autopurkaamoyrittäjinä toimineet Elise ja Markus Niemi.

Heidän yritykseensä on murtauduttu lukuisia kertoja, tänä vuonnakin kolme kertaa, loppiaisena, toukokuussa ja viimeksi syyskuun lopussa.

– Yhdenkin varastohallin päädystä on pitänyt paikata kolme reikää, Markus Niemi kertoo. ASK 23.10.

 
Muuttoja ja lopetuksia
23.10.2014 09:03

Säkyläläisiä on viime aikoina puhuttanut kunnan keskustasta kiihtyvällä tahdilla tyhjenevät liiketilat. Erityisesti huolta kannetaan monien erikoisliikkeiden loppumisesta omassa pitäjässä ja palvelujen supistumisesta,

Vuoden sisällä Säkylään onkin kiistatta osunut monta kielteistä erikoisliikkeitä koskevaa yritysuutista, ja myös kuntaa on vaadittu asiasta tilille nettipalstoillakin.

Parhaillaan perinteikäs rautakauppa on ilmoittanut loppuunmyynnistään ja vähintään yhtä perinteikäs vaateliike muutti juuri Euraan. Ruokkiiko negatiivisuuden kierre itseään ja mitä asialle voisi tehdä?

Alasatakunta kysyi asiaa säkyläläisiltä yrittäjältä ja kunnanjohtajalta.

Lue lisää ASK 23.10.

 
Kauppa käy oikeaan hintaan
21.10.2014 13:39

– Kun hinta-laatusuhde on kohdallaan, asuntokauppa käy. Kauppaa tehdään koko ajan, ja itse asiassa tällä hetkellä enemmän kuin viime ja edellisvuotena, sanoo Mikko Laine Euran Kiinteistövälityksestä.

Laine ei suostu allekirjoittamaan valtakunnallisen median uutisointia asuntokaupan lamasta ja pysähtyneisyydestä, ei ainakaan Pyhäjärvi-seudun osalta.

Asuntokauppaa hidastaa kuitenkin Laineen mukaan selvästi se, ettei pankeista tahdo nyt irrota rahaa.

Sirkka-Liisa ja Kaino Seikola myivät Kauttuan Kiiskinmäessä oleva 60-luvun talonsa nopeasti. Me muutamme kuun loppuun mennessä kerrostaloon Mynämäelle, ihan palvelujen lähelle ja lähemmäs poikamme perhettä, Seikolat sanovat. ASK 21.10.

 
Tuomarointi meni pelaamisen edelle
21.10.2014 08:33

Pelaajat pääsevät jääkiekko-ottelun aikana sentään vähän väliä tauolle, mutta tuomari on jäällä koko ajan. Se kysyy kuntoa ja kestävyyttä.

Nuori nainen jääkiekkotuomarina ei ole vielä aivan jokapäiväinen tuttavuus. 18-vuotias panelialainen Anniina Nurmi on lähtenyt rohkeasti rikkomaan raja-aitoja.

Puolisentoista vuotta sitten hän pestautui Porissa järjestetylle jääkiekkotuomarin peruskurssille ja pian sen jälkeen hän sai tuomaroida joitakin E-junioripoikien pelejä.

– Ensimmäisellä kerralla jännitti tosi paljon, tuntui etten saanut oikein mitään vihellettyä. Meni varmaan viisi peliä, enkä niissä antanut yhtään jäähyä, Anniina naureskelee.

Euran lukiossa viimeistä vuotta opiskeleva Anniina kertoo innostuneensa jääkiekosta, koska laji on hänen mielestään kokonaisuutena valtavan hieno. Hän on pelannut Panelian Raikkaan edustuskokoonpanossa kolme vuotta ja on edelleen mukana hyökkääjänä.

Häntä vetävät jäälle kuitenkin yhä enemmän tuomarin tehtävät.

– Tuomarointi menee kyllä pelaamisen edelle, pelaaminen on jäänyt enemmänkin harrastamisen asteelle, hän myöntää. Lisää ASK 21.10.

 
Pururata liikuttaa lappilaisia
21.10.2014 08:25

Teilinummen pururadan ja sen varressa sijaitsevan laavun rakentaminen oli tärkeimpiä investointeja Lapissa ennen kuntaliitosta. Rata on nyt kaupungin hoitamien liikuntapaikkojen kärkikohteita.

– Pururata on säännöllisesti ahkerassa käytössä varsinkin, kun yhdistykset järjestävät tapahtumia. Silloin ihmiset lähtevät mukaan, mutta tärkeää olisi, että ihmiset oppisivat myös omatoimisesti käyttämään pururataa, nuorisopäällikkö Anja Hämäläinen tuumii.

Varsinkin hiihtäjät ovat löytäneet radan, jonka latuja kaupunki pitää yllä.

Lapin Tempo on yhteistyössä kaupungin liikuntapalvelujen kanssa järjestänyt keväin ja syksyin patikkaretkiä mielenkiintoisiin luontokohteisiin.

– Retkille on saatu yleensä vähintään 30 osallistujaa. Etsimme Lapin alueelta ja joskus vähän kauempaakin sellaisia kohteita, joiden uskomme kiinnostavan tavallisia ihmisiä., Tempon puheenjohtaja Veijo Aro-Heinilä kertoo.

Syksyn viimeinen tapahtuma oli viime sunnuntain osoitesuunnistus, joka sekin ohjasi osanottajat Teilinummen pururadalle ja sen ympäristöön noin neljän kilometrin lenkille. Lisää ASK 21.10.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 56