12.2.2023 11.55
Uutiset
 
Juha Kaita-aho

Kolmatta kertaa ehdolla oleva SDP:n Ari Reunanen uskoo mahdol­li­suuk­siinsa kevään eduskun­ta­vaa­leissa

Muun muassa historiaa ja kasvatustiedettä opiskelleelle Ari Reunaselle koulutusasiat ovat tärkeitä. Tuplamaisteri on työskennellyt viimeiset kolme vuotta historian ja yhteiskuntaopin opettajana Euran yhteiskoulussa ja viihtynyt työssään.

Muun muassa historiaa ja kasvatustiedettä opiskelleelle Ari Reunaselle koulutusasiat ovat tärkeitä. Tuplamaisteri on työskennellyt viimeiset kolme vuotta historian ja yhteiskuntaopin opettajana Euran yhteiskoulussa ja viihtynyt työssään.

Juha Kaita-aho

Eu­ra | Kun rau­ma­lai­nen Kris­tii­na Sa­lo­nen va­lit­tiin Sa­ta­kun­nan uu­dek­si maa­kun­ta­joh­ta­jak­si, lait­toi se edus­kun­ta­vaa­lis­pe­ku­laa­ti­ot uu­sil­le kier­teil­le. SDP:n Sa­lo­nen ke­rä­si vii­me vaa­leis­sa Sa­ta­kun­nan toi­sek­si isoim­man ää­ni­po­tin, ja nyt noi­ta ää­niä ja­e­taan uu­del­leen. Sa­lo­sen edus­kun­ta-avus­ta­ja­na 2011–2012 toi­mi­nut Ari Reu­na­nen us­koo, et­tä hä­nel­le­kin mo­ni­vuo­ti­nen unel­ma on nyt lä­hem­pä­nä kuin kos­kaan.

– Nyt teh­dään ko­vas­ti töi­tä, jot­ta jat­kos­sa Eu­ras­ta oli­si kak­si kan­sa­ne­dus­ta­jaa. Vii­me vaa­leis­sa lä­pi­me­no­ni jäi noin 300 ää­nen pää­hän. Ää­nes­tä­jät kui­ten­kin päät­tä­vät, ja luot­ta­mus pi­tää an­sai­ta.

Teollisuus ja koulutus kärkinä

Reu­na­nen nos­taa vaa­li­kär­jek­seen Sa­ta­kun­nan te­ol­li­sen ra­ken­teen vah­vis­ta­mi­sen ja uu­dis­ta­mi­sen ja näin uu­sien työ­paik­ko­jen luo­mi­sen maa­kun­taan.

– Sa­ta­kun­taan voi ra­ken­tua vah­vaa, uu­den­lais­ta te­ol­li­suut­ta, jol­le on pal­jon ky­syn­tää. Inf­raan pa­nos­ta­mi­nen on täs­sä yh­tey­des­sä tär­ke­ää.

Py­hä­jär­vi­seu­dun nä­kö­vink­ke­lis­tä Reu­na­nen nä­kee tär­ke­äk­si eri­tyi­ses­ti maa­ta­lou­den ja elin­tar­vi­ke­te­ol­li­suu­den toi­min­ta­e­del­ly­tys­ten tur­vaa­mi­sen.

Hän pai­not­taa myös pa­nos­tuk­sia kou­lu­tuk­seen ja sitä kaut­ta Sa­ta­kun­nan ve­to­voi­maan ja elin­voi­maan.

– Mei­dän pi­tää ol­la hou­kut­te­le­va maa­kun­ta, jot­ta tääl­lä riit­tää tar­vit­se­mi­am­me eri­lai­sia osaa­jia. Rau­man opet­ta­jan­kou­lu­tus­lai­tos on hyvä esi­merk­ki: meil­lä on ol­lut hyvä saa­ta­vuus opet­ta­jis­sa, kun on ol­lut oma op­pi­lai­tos.

Peruspalvelut turvattava

Kan­sa­ne­dus­ta­ja­na on Reu­na­sen mu­kaan teh­tä­vä töi­tä sen eteen, et­tä kun­nat pys­ty­vät jär­jes­tä­mään ih­mi­sil­le hy­vät pe­rus­pal­ve­lut koko Suo­mes­sa. Edus­kun­nal­la on hä­nen mu­kaan­sa iso vai­ku­tus myös hy­vin­voin­ti­a­lu­ei­den toi­min­ta­e­del­ly­tyk­siin, sil­lä ra­hoi­tus tu­lee val­ti­ol­ta.

– Sote-työn­te­ki­jöi­den­kin saa­ta­vuu­den kan­nal­ta on myös tär­ke­ää, et­tä maa­kun­nas­sa on omaa kou­lu­tus­ta.

Mik­si Reu­na­nen sit­ten mie­les­tään oli­si oi­kea va­lin­ta kan­sa­ne­dus­ta­jak­si?

– Jot­ta asi­oi­hin voi vai­kut­taa, täy­tyy tie­tää, mitä pi­tää teh­dä, mil­loin sekä mil­lä ta­val­la ja ke­nen kans­sa. Oman työ­his­to­ri­a­ni vuok­si koen, et­tä mi­nun ei tar­vit­se ope­tel­la asi­oi­ta alus­ta, vaan pys­tyn heti al­ka­maan vai­kut­taa Sa­ta­kun­nan tu­le­vai­suu­den kan­nal­ta tär­kei­siin asi­oi­hin.