Siitä olen saanut paljon kyselyitä ja epäileviä katseita, kun olen ohjeen kertonut. Vastaus on kuitenkin aina ollut sama: ei eroa mitenkään tavallisesta marengista.
Tässä ohje munattomien marenkien valmistamiseen:
1,75 dl kikhernetölkin tai säilykepapujen lientä (varmista, että pavut ovat maustamattomassa liemessä)
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
Valmistus:
Vatkaa herneiden lientä kaksi minuuttia.
Lisää sokeri vähitellen, samalla koko ajan vatkaten.
Lisää vielä sitruunamehu ja vaniljasokeri.
Jatka seoksen vatkaamista todella paksuksi, vatkaimen tehosta riippuen noin kymmenen minuuttia.
Halutessasi lisää elintarvikeväriä.
Pursota valmis seos pursottimella uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 100 asteessa 45 minuuttia ja jätä paistamisen jälkeen hetkeksi sammutettuun uuniin.
Tällä ohjeella voi tehdä myös esimerkiksi munattomat macaronsit tai kakkupohjat pavlovaan.
Tämä on viimeinen postaukseni ennen kuin on aika siirtyä kohti uusia haasteita ja uutta elämänvaihetta. Haluan kiittää lukijoita ja Alasatakuntaa tästä mahdollisuudesta. On ollut hienoa olla mukana!