Seudun elintarviketeollisuus on huolissaan osaavan työvoiman riittävyydestä. Kuva Apetitin Räpin koetilalta.
Esa Viippola / arkisto
Viimeksi tällä viikolla aiheesta puhuttiin Säkylässä Apetit Oyj:llä järjestetyssä tilaisuudessa. Samaa viestiä toivat niin Elintarviketeollisuusliitto valtakunnallisesti kuin Apetitin johto paikallisesti. Ruoka-ala on työvoimavaltaista ja iso työllistäjä; Satakunnassa on seitsemän prosenttia toimialan työpaikoista ja enemmänkin voisi olla.
Satakunnan ely-keskus julkaisi tiistaina satakuntalaisyrityksiin tehdyn kyselytutkimuksen tuloksia: suurin osa yli 200 vastanneesta yrityksestä haluaa kasvaa ja rekrytointitarpeita on, mutta yli puolella on ollut vaikeuksia löytää työvoimaa.
Kun ikäluokat pienenevät, työelämässä on enemmän lähtijöitä kuin tulijoita. Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI, joka viime vuoden puolella esitteli hyytäviä väestöennusteita Satakuntaan, on raportissaan sitä mieltä, että muutto ulkomailta pitäisi kaksin- tai kolminkertaistaa, jotta väestökato tasapainottuisi tulevina vuosikymmeninä.
Osaajapulan vuoksi kansainvälinen työvoima varmasti lisääntyy. Työllistämisprosessiakin varmasti viilataan. Aika näyttää, vaikuttaako tämä ratkaisevasti myös väkilukuun.
Elinkeinoelämä toivoo muitakin ratkaisuja, kuten ammatillista koulutusta aloille, joilla työvoimaa ei tahdo löytyä. Satakunnan ammattikorkeakoulussa alkaa syksyllä elintarvikealalle räätälöity insinöörikoulutus, joka on hyvä esimerkki paikallisesta reagoinnista asiaan: oppilaitos on suunnitellut koulutusta alueen yritysten, Rauman kauppakamarin ja Pyhäjärvi-instituutin kanssa.
Uudet koulutuspaikat lähellä työtä tarjoavia yrityksiä tarjoavat mahdollisuuden täkäläisille, mutta voivat houkutella väkeä muualtakin, ja ovat osaltaan sitouttamassa ihmisiä tänne.