2.4.2017 10.00
Uutiset
 
Iida Rissanen-Vatja

Arki rullaa rutiinein

Heli Laamanen (oik.) ja Laura Mäkitalo viihtyvät Nuutin takapihalla, josta löytyy kahdenistuttavan pihakeinun lisäksi vähän vauhdikkaampikin keinu.

Heli Laamanen (oik.) ja Laura Mäkitalo viihtyvät Nuutin takapihalla, josta löytyy kahdenistuttavan pihakeinun lisäksi vähän vauhdikkaampikin keinu.

Iida Vatja

image

Eura | Autismikirjon henkilöiden palvelukoti Nuutissa voi itsenäiseen arkeen totutella ohjatusti.

Luk­ka­las­sa Eu­ran kes­kus­tan vä­lit­tö­mäs­sä lä­hei­syy­des­sä si­jait­se­vas­sa ryh­mä­ko­dis­sa kaik­ki kah­dek­san paik­kaa ovat täyn­nä. Nuut­ti val­mis­tui vuo­si sit­ten hel­mi­kuus­sa, ja sen asuk­kaat ja ym­pä­ri vuo­ro­kau­den pai­kal­la ole­va hen­ki­lö­kun­ta ovat to­tu­tel­leet sekä yh­tei­siin et­tä yk­si­löl­li­siin ru­tii­nei­hin.

Ar­jen tai­to­jen har­joit­te­lun li­säk­si nii­hin kuu­luu eri­lai­sia ak­ti­vi­teet­te­ja myös pal­ve­lu­ta­lon ul­ko­puo­lel­la.

– Jo­kai­sel­la on yk­si­löl­li­nen viik­ko- tai päi­vä­oh­jel­ma ja omat har­ras­tuk­sen­sa. Suu­rin osa käy vii­kol­la kun­nan työ- tai päi­vä­toi­min­nas­sa, ja va­ki­tui­sia har­ras­tuk­sia ovat uin­ti ja kun­to­sa­li­päi­vät ja eri­lai­nen ker­ho­toi­min­ta, vas­taa­va oh­jaa­ja Anu Saar­ni ker­too.

– Olem­me käy­neet lai­val­la, tans­seis­sa ja kon­ser­teis­sa­kin. Oma­na meil­lä on mu­siik­ki­ker­ho, jota ve­tää ker­ran kuus­sa Juk­ka Jout­sen­lah­ti, oh­jaa­ja Nii­na Leh­to li­sää.

Tä­nään sun­nun­tai­na 2. huh­ti­kuu­ta vie­te­tään YK:n yleis­ko­kouk­sen ju­lis­ta­maa kan­sain­vä­lis­tä au­tis­mi­tie­toi­suu­den tee­ma­päi­vää. Li­sää Nuu­tin toi­min­nas­ta ja sen asuk­kai­den aja­tuk­sia voit lu­kea Ala­sa­ta­kun­nas­ta 30.3.

Näköislehti

Instagram

Instagram