24.4.2018 8.10
Uutiset
 
Mirja Linnemäki

Avi pyytää tarkennuksia jätevesistä

image

Eura, Säkylä | Aluehal­lin­to­vi­rasto pyytää jätevesiä Eurajokeen johtavilta lisäselvityksiä päästöjen vähentämiseksi.

JVP-Eu­ra Oy, Ape­tit Oy ja Sä­ky­län kun­ta vel­voi­tet­tiin edel­li­sel­lä ym­pä­ris­tö­lu­pa­kier­rok­sel­la te­ke­mään sel­vi­tys Eu­ra­jo­el­le vaih­to­eh­toi­sis­ta jä­te­ve­sien pur­ku­pai­kois­ta. Mää­rä­ai­kaa sel­vi­tyk­sil­le oli vii­me vuo­den lop­puun, jo­hon JVP-Eu­ra sai ano­man­sa jat­ko­a­jan al­ku­vuo­teen.

Kaik­ki pi­ti­vät sel­vi­tyk­sis­sään edel­leen Eu­ra­jo­kea par­haim­pa­na jä­te­ve­sien­sä pur­ku­ve­sis­tö­nä. Vaih­to­eh­to­ja oli­vat esi­mer­kik­si Rau­man me­ri­a­lue ja Ko­ke­mä­en­jo­ki.

Ym­pä­ris­tö­lu­pien myön­tä­mis­tä seu­ran­neil­la va­li­tus­kier­rok­sil­la niin Vaa­san hal­lin­to-oi­keus kuin kor­kein hal­lin­to-oi­keus kat­soi­vat Eu­ra­jo­en so­pi­van pie­nuu­ten­sa vuok­si huo­nos­ti jä­te­ve­sien pur­ku­ve­sis­tök­si.

Esit­te­li­jä, ym­pä­ris­tö­la­ki­mies Si­nik­ka Lai­ta­ka­ri Ete­lä-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­tos­ta ker­too, et­tä kaik­ki kol­me jä­te­ve­siä joh­ta­vaa lu­van­hal­ti­jaa ovat huh­ti­kuus­sa saa­neet täy­den­nys­pyyn­tö­kir­jeen.

– Asi­ois­ta vaa­di­taan pi­dem­pää ja pe­rus­teel­li­sem­paa sel­vi­tys­tä, jon­ka laa­ti­mi­sel­le on ai­kaa elo­kuu­un lop­puun as­ti, hän to­te­aa.

Tar­kem­paa sel­vi­tys­tä vaa­di­taan pää­a­si­as­sa sii­tä, mi­ten pääs­töt ja nii­den vai­ku­tuk­set vä­he­ne­vät eli on­ko ti­lan­ne Eu­ra­jo­kea aja­tel­len pa­ran­tu­nut tai pa­ran­tuu­ko se tu­le­vai­suu­des­sa ja mitä toi­mia yh­ti­öt ja kun­ta ai­ko­vat teh­dä pääs­tö­jen vä­hen­tä­mi­sek­si.

– Vii­me vuo­den lo­pul­la ja al­ku­vuo­des­ta saa­duis­sa sel­vi­tyk­sis­sä oli lä­hin­nä ker­rot­tu ti­lan­ne, mikä täl­lä het­kel­lä val­lit­see. Tar­kem­pia li­sä­sel­vi­tyk­siä pi­tää näil­tä ta­hoil­ta saa­da, jos vaih­to­eh­to edel­leen on Eu­ra­jo­ki, Lai­ta­ka­ri sa­noo.

Jos li­sä­sel­vi­tyk­set riit­tä­vät avil­le, asia kuu­lu­te­taan eli lai­te­taan näh­tä­vil­le ve­sis­tö­a­lu­een kun­tiin lau­sun­to­ja ja muis­tu­tuk­sia var­ten ai­kai­sin­taan syk­syl­lä.

Näköislehti

Instagram

Instagram