18.3.2019 16.00
Uutiset
 
Juha Kaita-aho

Kalastuskilpailu sai lähtöpassit Pyhäjärveltä – syynä pyydystä ja päästä -kalastus

Kalastuskilpailuun osallistui viime kesänä Pyhäjärvellä 36 venekuntaa eri puolilta Suomea.

Kalastuskilpailuun osallistui viime kesänä Pyhäjärvellä 36 venekuntaa eri puolilta Suomea.

Liisa Nykänen

image

Säkylä | Pyhäjärvellä järjestettiin viime kesänä lajinsa ensimmäiset viehekalastuksen SM-kilpailut. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää järvellä myös tänä kesänä, mutta kisaa järjestävä Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö ja luvan myöntävä Pyhäjärven hoitoyhdistys ry eivät päässeet sopuun ehdoista ja kilpailu siirtyi Hauholle.

Ki­san jär­jes­tä­jien eh­to­na oli, et­tä osal­lis­tu­jat saa­vat ot­taa ruo­ak­si vain 20–35 sen­tin mit­tai­sia ah­ve­nia ja 50–80 sen­tin mit­tai­sia hau­kia. Pie­net ka­lat oli­si pi­tä­nyt pääs­tää kas­va­maan ja isot jat­ka­maan su­ku­aan.

Hoi­to­yh­dis­tys puo­les­taan teki pe­ri­aa­te­pää­tök­sen, et­tä pyy­dys­tä ja pääs­tä -kil­pai­lu­ja ei jär­jes­te­tä enää Py­hä­jär­vel­lä.

– Pää­tim­me yk­si­mie­li­ses­ti, et­tä ki­so­ja ei kiel­le­tä, mut­ta kaik­ki ka­lat täy­tyy tuo­da ran­taan. Py­hä­jär­vi on Suo­men ka­la­rik­kain jär­vi, ja se toi­mii vain sil­loin, kun siel­tä tuo­daan pal­jon ka­laa ran­taan. Tääl­lä on myös sel­lai­nen am­mat­ti­ka­las­tus­kult­tuu­ri, et­tä kun men­nään jär­vel­le, ka­lat tuo­daan ran­taan. Po­ruk­ka ei ole val­mis sii­hen, et­tä jär­vel­le men­nään leik­ki­mään, hoi­to­yh­dis­tyk­sen pu­heen­joh­ta­ja Mat­ti Jaak­ko­la taus­toit­taa pää­tös­tä.

Lue 19.3. il­mes­ty­väs­tä Ala­sa­ta­kun­nas­ta, mitä pai­kal­li­nen mat­kai­lu­a­lan yrit­tä­jä ajat­te­lee pää­tök­ses­tä.

Näköislehti

Instagram

Instagram