9.9.2015 8.36
Uutiset
 
Mattila-Lonka Pia

Lastauslaituri historiaan

Kauppakunnan legendaarinen "lastis" katoaa nyt lopullisesti historiaan. Purkutyöt alkoivat tiistaina.

Kauppakunnan legendaarinen "lastis" katoaa nyt lopullisesti historiaan. Purkutyöt alkoivat tiistaina.

Pia Mattila-Lonka

image

Pöytyä, Yläne | Turun Osuuskauppa aloitti vanhan Kauppakunnan viljamakasiinin purkutyöt. Purkuun päädyttiin, koska nuoriso on käyttänyt turval­li­suus­riskinä pidettyä rakennusta luvattomana kokoon­tu­mis­paik­kanaan.

On­gel­ma­na ei ole ol­lut niin­kään se, et­tä nuo­ri­so is­tuu las­taus­lai­tu­ril­la vaan se, et­tä las­taus­lai­tu­ria käyt­tä­vä nuo­ri­so oli al­ka­nut tun­keu­tua myös osit­tain huo­no­kun­toi­sen ra­ken­nuk­sen si­sä­ti­loi­hin, jois­sa oli puo­les­taan usei­ta ris­ki­paik­ko­ja siel­lä kii­pei­le­vil­le.

Pur­ku­ai­keis­ta ker­rot­tiin en­si ker­taa Ala­sa­ta­kun­nas­sa jo kol­mi­sen vuot­ta sit­ten.

– Ylä­neen koh­de on ol­lut pur­ku­lis­tal­le jo pit­kään, ja koh­tei­ta on käy­ty läpi kii­reel­li­syys­jär­jes­tyk­ses­sä, sa­noo Tu­run Osuus­kau­pan ta­lous­joh­ta­ja Han­na-Mai­ja Reu­na­nen.

Reu­na­nen muis­tut­taa, et­tä ky­sees­sä on kui­ten­kin ol­lut sel­keä ris­ki­koh­de, joka on vii­me kä­des­sä kiin­teis­tön omis­ta­jan vas­tuul­la – mi­kä­li jo­tain oli­si sat­tu­nut.

Vii­me ai­koi­na ra­ken­nuk­sen si­säl­le oli tun­keu­dut­tu yhä use­am­min, ja ra­ken­nuk­sen si­säl­lä oli pol­tet­tu jopa nuo­ti­o­ta.

Li­sää pur­ku­pää­tök­sen taus­tois­ta ASK 10.9.

Näköislehti

Instagram

Instagram