Blogi
Vilma
 
Ketola
Heippa! Täällä kirjoittelee juuri lukionsa päättänyt 19-vuotias euralainen. Vapaa-aikani kuluu suurimmaksi osaksi leivonnan ja ruuanlaiton parissa. Tykkään yhdistellä erilaisia makuja ja kokeilla uusia reseptejä. Blogiini jaan herkullisia ja varmasti hyväksi todettuja reseptejä ja vinkkejä leivontaan liittyen. Maukkaita lukuhetkiä!
16.1.2021 13.12

Herkkuja Vilman tapaan: Marianne-suklaakakku mehevällä browniepohjalla

Perinteinen brownie on ihana jälkiruoka ihan pelkästäänkin, mutta tällä kertaa päätin käyttää sitä suklaisen kakun pohjana.

Ma­ri­an­ne-suk­laa­ka­kus­sa on hie­man juus­to­kak­ku­mai­nen koos­tu­mus. Lii­vat­teen ti­lal­la hyy­dyt­tä­jä­nä toi­mii täl­lä ker­taa mai­to­suk­laa. Pie­net ma­ri­an­ne­rou­heen pa­la­set luo­vat iha­nia sat­tu­mia suk­laa­täyt­teen jouk­koon!

Marianne-suklaakakussa on hieman juustokakkumainen koostumus. Liivatteen tilalla hyydyttäjänä toimii tällä kertaa maitosuklaa.

Marianne-suklaakakussa on hieman juustokakkumainen koostumus. Liivatteen tilalla hyydyttäjänä toimii tällä kertaa maitosuklaa.

Vilma Ketola

Brow­nie­poh­ja:

100 g mai­to­suk­laa­ta (tai ta­lous­suk­laa­ta)

100 g voi­ta

2 dl so­ke­ria

2 ka­nan­mu­naa

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Ma­ri­an­ne-suk­laa­täy­te:

100 g mai­to­suk­laa­ta

1 prk (200 g) va­nil­ja­tuo­re­juus­toa

3 dl vis­pi­ker­maa

1 tl va­nil­ja-aro­mia

noin 100 g ma­ri­an­ne­rou­het­ta

1) Val­mis­ta brow­nie­poh­ja. Su­la­ta voi ja suk­laa mik­ros­sa tai ve­si­hau­tees­sa. Li­sää suk­laa-voi­su­lan jouk­koon so­ke­ri ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Se­koi­ta vis­pi­läl­lä jouk­koon ka­nan­mu­nat ja se­koi­ta hy­vin. Li­sää kui­vat ai­neet ja kään­te­le ta­sai­sek­si. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun pyö­re­ään ir­to­poh­ja­vuo­kaan (hal­kai­si­ja noin 24cm). Pais­ta 175 as­tei­ses­sa uu­nis­sa 20-25 min tai kun­nes poh­jan reu­nat tun­tu­vat so­pi­van kyp­säl­tä. Poh­ja saa jää­dä kes­kel­tä hie­man tah­me­ak­si. Jääh­dy­tä poh­ja hy­vin.

2) Val­mis­ta ma­ri­an­ne-suk­laa­täy­te. Su­la­ta suk­laa ja an­na sen hie­man jääh­tyä. Se­koi­ta su­la­tet­tu suk­laa, va­nil­ja-aro­mi ja va­nil­ja­tuo­re­juus­to kes­ke­nään. Vaah­doi­ta ker­ma kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si ja kään­te­le va­ro­vas­ti tuo­re­juus­to-suk­laa­se­ok­seen. Li­sää täyt­tee­seen vie­lä ma­ri­an­ne­rou­he.

3) Ko­koa kak­ku. Leik­kaa ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le kak­ku­pah­vis­ta so­pi­va poh­ja. Siir­rä brow­nie­poh­ja kak­ku­pah­vin pääl­le. Le­vi­tä ma­ri­an­ne-suk­laa­täy­te ta­sai­sek­si poh­jan pääl­le. Siir­rä kak­ku jää­kaap­piin jäh­met­ty­mään vä­hin­tään kol­mek­si tun­nik­si. Ko­ris­te­le ha­lu­a­mal­la­si ta­val­la ja nau­ti! It­se käy­tin ko­ris­te­luun täl­lä­ker­taa vaah­do­tet­tua ker­maa sekä ma­ri­an­ne­rou­het­ta.

-Vil­ma

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram