Blogi
Vilma
 
Ketola
Heippa! Täällä kirjoittelee juuri lukionsa päättänyt 19-vuotias euralainen. Vapaa-aikani kuluu suurimmaksi osaksi leivonnan ja ruuanlaiton parissa. Tykkään yhdistellä erilaisia makuja ja kokeilla uusia reseptejä. Blogiini jaan herkullisia ja varmasti hyväksi todettuja reseptejä ja vinkkejä leivontaan liittyen. Maukkaita lukuhetkiä!
13.5.2021 12.10

Herkkuja Vilman tapaan: Minttu­suk­laa­kakku

Olen jo pitkään muokkaillut ja yhdistellyt erilaisia suklaa­kak­ku­pohjan reseptejä. Täydellisen suklaa­kak­ku­pohjan aikaansaanti vei yllättävän kauan aikaa, mutta nyt vihdoin sain koottua toimivan reseptin! Täytteeksi valikoitui tällä kertaa suklaa, joka saa juuri sopivasti raikkautta mintusta.

Suklaakakkupohja (18cm):

100 g tum­maa suk­laa­ta

100 g voi­ta

3 ka­nan­mu­naa

1 dl val­kois­ta so­ke­ria

0,5 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

3 dl veh­näjau­ho­ja

1 tl suo­laa

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 dl mai­toa

Minttusuklaatäyte:

150 g mint­tuk­ro­kant­ti­suk­laa­ta

1 prk (200 g) maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1 prk (250 g) mai­to­rah­kaa

2 dl vis­pi­ker­maa

2 tl (pi­par)mint­tu-uu­tet­ta

so­ke­ria

Koristelu ja kostutus:

Pau­lig Frez­za min­tun ma­kui­nen mai­to­kah­vi­juo­ma (tai esi­mer­kik­si mai­toa)

5 dl Va­li­on suk­laa­ker­maa

suk­laa­rou­het­ta

1. Val­mis­ta suk­laa­kak­ku­poh­ja. Su­la­ta voi ja suk­laa. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet kul­hos­sa. Vat­kaa ka­nan­mu­nat ja so­ke­rit kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta mu­na­so­ke­ri­vaah­toon va­ro­vas­ti käännel­len voi-suk­laa­su­la, kui­vat ai­neet ja mai­to. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan (18–20 cm). Pais­ta 150 as­tees­sa noin 1 tun­ti. Ko­kei­le ka­kun kyp­syys esi­mer­kik­si gril­li­ti­kun avul­la. An­na ka­kun jäähtyä hy­vin.

2. Val­mis­ta suk­laa­täyte. Su­la­ta suk­laa va­ro­vas­ti mik­ros­sa ja an­na jäähtyä hy­vin. Vat­kaa ker­ma kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si ja se­koi­ta sii­hen mai­to­rah­ka, tuo­re­juus­to sekä mint­tu-uu­te. Kääntele jouk­koon suk­laa­su­la ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Siir­rä täyte jääkaap­piin odot­ta­maan.

3. Ko­koa kak­ku. Leik­kaa suk­laa­kak­ku­poh­ja kol­meen osaan. Ko­koa kak­ku kak­ku­pah­vin päälle ir­to­poh­ja­vuo­an ru­no­jen sisälle. Kos­tu­ta suk­laa­kak­ku­poh­jan poh­jaa mai­to­kah­vi­juo­mal­la ke­vy­es­ti. Le­vi­tä poh­jan päälle puo­let suk­laa­täyt­tees­tä. Ko­koa toi­nen ker­ros sa­moin ja lisää kan­si päälle. An­na ka­kun jähmet­tyä jääkaa­pis­sa vähin­tään muu­ta­man tun­nin ajan.

4. Kuor­ru­ta kak­ku. Ir­roi­ta kak­ku vuo­as­ta. Vaah­doi­ta kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si suk­laa­ker­ma. Le­vi­tä ja/tai pur­so­ta se ha­lu­a­mal­la­si ta­val­la ka­kun päälle/reu­noil­le.

Le­vi­tin it­se ta­sai­sen ker­rok­sen ka­kun päälle ja si­vuil­le sekä pur­so­tin pie­net ruu­suk­keet ka­kun päälle. Käytin ka­kun ko­ris­te­lus­sa myös suk­laa­rou­het­ta ja suk­laa­la­ku­ja.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram