Blogi
Eija
 
Setänen
Olen euralainen ruokabloggaaja, ja perustin Kanapeet-blogini kolme vuotta sitten, kun lapset lensivät pesästä ja elämään jäi tilaa uusille harrastuksille. Olen aina kerännyt reseptejä, ja blogin pitikin olla vain oma reseptikirja, kunnes huomasin, että se kiinnostaa muitakin. Mottoni on, että herkullista saa helposti, ja tavoitteenani on tarjota ruoka-ohjeita, joilla voi helposti välttää valmisruoat lähikaupan aineksilla.
5.2.2016 10.33

Kahvipöydän kunkku

Nämä ilman uunia tehtävät kakut ovat tulleet jäädäkseen. Lehdet ja netti ovat pullollaan toinen toistaan herkullisempia ja kauniimpia tämän kategorian kakkuja. Näihin minäkin olen ihan hurahtanut, niin tekemiseen, makuun kuin ulkonäköönkin.

Välillä teen suoraan jonkun reseptin mukaan, mutta aika usein teen kakut omalla tavallani. Pohja on usein ns. keksipohja, johon sulatetun rasvan lisäksi voi murustella jos jonkin sortin keksejä. Pohjaa voi myös maustaa esim. mausteilla, suklaalla tai vaikka hillolla. Täytteissä onkin sitten vain mielikuvitus rajana.

Suu­rim­mas­sa osas­sa re­sep­te­jä hyy­dyt­tä­vä­nä ai­nee­na käy­te­tään lii­vat­tei­ta, joko leh­ti­nä tai jau­hee­na, mut­ta täyt­teen voi myös teh­dä il­man lii­vat­tei­ta. Täs­sä on re­sep­ti pa­riin su­per­hy­vään kak­kuun, joil­la saat taa­tus­ti pis­teet ko­tiin. Toi­ses­sa ka­kus­sa on ma­ku­na lime ja toi­ses­sa mint­tu, jo­hon olen mul­le tut­tuun ta­paa käyt­tä­nyt Pät­kik­siä!

Tämä lime-valkosuklaajuustokakku on tehty vuokaan, jonka halkaisija on 22 senttimetriä.

Tämä lime-valkosuklaajuustokakku on tehty vuokaan, jonka halkaisija on 22 senttimetriä.

Eija Setänen

Lime-valko­suk­laa­juus­to­kakku

ir­to­poh­ja­vuo­ka, hal­kai­si­ja 22 -26 cm

(ku­vien ka­kus­sa vuo­an hal­kai­si­ja 22 cm)

Poh­ja:

va­jaa 1/2 pkt dig­ges­ti­ve­kek­se­jä

75 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Täy­te:

300 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

2 dl sit­ruu­na-li­me­juo­maa (Mar­li, 1 l prk)

2 li­men pu­ris­tet­tu mehu

2 dl so­ke­ria

1 kel­tu­ai­nen

130 g val­ko­suk­laa­ta

4 dl vis­pi­ker­maa

1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 val­ku­ai­nen

6 lii­va­te­leh­teä

n.1 dl sit­ruu­na-li­me­juo­maa

Kiil­le:

2 1/2 dl sit­ruu­na-li­me­juo­maa

1 1/2 dl hyy­te­lö­so­ke­ria

hi­ven vih­re­ää vä­ri­ai­net­ta

Ko­ris­te­le ha­lu­a­mal­la­si ta­val­la

Murs­kaa kek­sit ja su­la­ta ras­va. Se­koi­ta ne kes­ke­nään ja le­vi­tä ir­to­poh­ja­vuo­an (lei­vin­pa­pe­ri poh­jal­la) poh­jal­le. Lai­ta vuo­ka kyl­mään sik­si ai­kaa, kun teet täyt­teen.

Lai­ta kul­hoon tuo­re­juus­to, mehu, li­men mehu, so­ke­ri ja kel­tu­ai­nen. Vat­kaa not­ke­ak­si ja ta­sai­sek­si. Su­la­ta val­ko­suk­laa ve­si­hau­tees­sa tai mik­ros­sa ja li­sää vä­hän jääh­ty­nee­nä jouk­koon. Vat­kaa ker­ma ja va­nil­ja­so­ke­ri ko­vak­si vaah­dok­si ja li­sää kään­nel­len jouk­koon. Vat­kaa val­ku­ai­nen ko­vak­si vaah­dok­si ja li­sää va­ro­vas­ti kään­nel­len mas­san jouk­koon.

Li­o­ta lii­vat­teet kyl­mäs­sä ve­des­sä, pu­ris­ta niis­tä vesi pois ja su­la­ta ne kie­hau­tet­tuun sit­ruu­na-li­me­juo­maan. Kaa­da seos ohu­e­na nau­ha­na täyt­tee­seen koko ajan se­koit­ta­en.

Si­pai­se pul­la­su­dil­la neut­raa­lia ruo­ka­öl­jyä kak­ku­vuo­an reu­noil­le ja sih­taa reu­noil­le to­mu­so­ke­ria. Kaa­da täy­te vuo­kaan, ta­soi­ta pin­ta, pei­tä vuo­ka ja lai­ta se kyl­mään hyy­ty­mään mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

Kie­hau­ta kat­ti­las­sa kiil­teen juo­ma, so­ke­ri ja vä­ri­ai­ne. An­na hiu­kan jääh­tyä, se­koi­ta, et­tei ole paak­ku­ja ja kaa­da va­ro­vas­ti ka­kun pääl­le. Lai­ta kyl­mään hyy­ty­mään.

Pätkismoussekakku

Pätkismoussekakku

Eija Setänen

Pätkis­mous­se­kakku

ir­to­poh­ja­vuo­ka, hal­kai­si­ja 20 -22 cm

Poh­ja:

1 pöt­kö mint­tu (tai mui­ta) -do­mi­noi­ta

50 g voi­ta

Täy­te:

4 lii­va­te­leh­teä

2 pss Pät­kis-mini bi­tes-pa­lo­ja

250 g mas­car­po­ne-juus­toa

2,5 dl Flora Va­nil­laa

2 rkl to­mu­so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

tilk­ka (n. 1/2 tl) pi­par­mint­tu­a­ro­mia

1/2 dl kah­via

Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jan ja reu­no­jen vä­liin. Murs­kaa kek­sit täyt­tei­neen, su­la­ta ras­va ja se­koi­ta ne kes­ke­nään. Le­vi­tä kek­si­mu­ru ke­vy­es­ti ruo­ka­lu­si­kal­la vuo­an poh­jal­le. Älä pai­ne­le, jot­tei poh­jas­ta tule lii­an ko­vaa. Lai­ta poh­ja kyl­mään jäh­met­ty­mään sik­si ai­kaa, kun teet täyt­teen.

Lai­ta täyt­teen lii­vat­teet li­ko­a­maan run­saa­seen kyl­mään ve­teen n. 10 mi­nuu­tin ajak­si. Pa­loit­te­le toi­nen pus­sil­li­nen Pät­kik­siä veit­sel­lä pie­nik­si pa­loik­si. Vat­kaa Flora Va­nil­la ko­vak­si vaah­dok­si. Su­la­ta toi­nen pus­sil­li­nen pät­kik­siä ve­si­hau­tees­sa tai mik­ros­sa. Pät­kik­set ei­vät sula si­le­äk­si mas­sak­si, mut­ta se­koit­tu­vat sil­ti ta­sai­ses­ti mui­den ai­nes­ten kans­sa. Lai­ta kul­hoon mas­car­po­ne, rou­hit­tu suk­laa, su­la­tet­tu suk­laa, to­mu­so­ke­ri, va­nil­ja­so­ke­ri ja pi­par­mint­tu­a­ro­mi. (Pi­par­mint­tu­a­ro­mi löy­tyy ruo­ka­kau­pan lei­von­ta-ai­nes­hyl­lyil­tä). Vat­kaa ta­sai­sek­si mas­sak­si ja li­sää Flora Va­nil­la hi­taas­ti vat­ka­ten.

Kuu­men­na kah­vi kie­hu­vak­si ja su­la­ta sin­ne kui­vak­si pu­ris­te­tut lii­va­te­leh­det. Kaa­da lii­va­te­se­os ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en mas­san jouk­koon. Si­pai­se ir­to­poh­ja­vuo­an reu­noil­le pul­la­su­dil­la ke­vy­es­ti neut­raa­lia ruo­ka­öl­jyä (kak­ku ir­to­aa pa­rem­min vuo­as­ta) ja kaa­da täy­te vuo­kaan. An­na hyy­tyä jää­kaa­pis­sa seu­raa­vaan päi­vään. Ir­roi­ta kak­ku vuo­as­ta ja ko­ris­te­le ha­lu­a­mal­la­si ta­val­la.

Ota kantaa

Näköislehti

Menovinkit

La 26.11. Päivä paloasemalla Eurassa

klo 10–13 Eu­ra-Kaut­tu­an pa­lo­a­se­mal­la (Sa­ta­kun­nan­ka­tu 41). Järj. Eu­ran VPK, Kaut­tu­an Teh­tai­den VPK.

La 26.11. Päivä paloasemalla Säkylässä

klo 10–13 Sä­ky­län pa­lo­a­se­mal­la (Pa­lo­mie­hen­tie 2). Järj. Sä­ky­län VPK.

La 26.11. Päivä paloasemalla Paneliassa

klo 11–14 Pa­ne­li­an pa­lo­a­se­mal­la (Mä­ki­län­tie 2 A). Järj. Pa­ne­li­an VPK.

La 26.11. Päivä paloasemalla Köyliössä

klo 11–15 Ke­po­lan pa­lo­a­se­mal­la (Ko­ke­mä­en­tie 111). Järj. Köy­li­ön Län­ti­nen VPK.

La 26.11. Päivä paloasemalla Hinnerjoella

klo 12–15 Hin­ner­jo­en pa­lo­a­se­mal­la (Lää­kä­rin­tie 16). Järj. Hin­ner­jo­en VPK.

To 24.11. Joulun syliin -konsertti

klo 19 Sä­ky­län kir­kos­sa (Ran­ta­tie 312). Emi­lia Kos­ki­nen, lau­lu, Pasi Flodst­röm, sä­es­tys. Va­paa­eht. oh­jel­ma­mak­su, tuot­to hy­vän­te­ke­väi­syy­teen. Järj. Mu­siik­kiyh­dis­tys Ka­mut.

Pe 25.11. Joulunavaus Lapissa

klo 17–19.30 kes­kus­tan alu­eel­la. Jou­lu­puk­ki Lap­pi-Tu­val­la klo 17–18, Pyör­nil­lä klo 18–19, ilo­tu­li­tus klo 19.30.

La 26.11. Joulunavaus Säkylässä

klo 10–13 to­ril­la (Py­hä­jär­ven­tie). Jou­lu­puk­ki­juok­su klo 11, Ken­gu­ru­mei­nin­ki esiin­tyy lap­sil­le klo 11.30. Järj. Sä­ky­län kun­ta, Sä­ky­län Yrit­tä­jät.

La 26.11. Avoimet ovet

klo 10–14 Tin­ki­läs­sä (Ran­ta­tie 254, Sä­ky­lä). Glö­giä ja pi­pa­rei­ta, jou­lu­puk­ki vie­rai­lee klo 12. Järj. Sä­ky­lä-seu­ra.

La 26.11. Joulumarkkinat ja ponien Joulumaa

klo 12–16 Kaut­tu­an Ruu­kin­puis­tos­sa (Se­pän­tie, Eu­ra). Järj. Eu­ran kun­ta, Yrit­tä­jyyt­tä Ruu­kin­puis­toon -han­ke.

La 26.11. Joulumarkkinat

klo 12–15 Yt­ti­län mu­se­o­kou­lul­la (Py­hän Hen­ri­kin­tie 350, Sä­ky­lä ). Myyn­ti­ko­ju­ja, ky­läyh­dis­tyk­sen puf­fet­ti, mu­siik­kia, ar­pa­jai­set, lei­von­nai­sia. Järj. Yt­ti­län ky­läyh­dis­tys.

La 26.11. Joulunavaus Yläneellä

klo 13–15.30 Uu­den­kar­ta­non Lyst­met­täs­sä (Kuu­sis­ton­tie 437, Ylä­ne). Myy­jäi­set, jou­lu­puu­ro, kah­vi­la, ar­pa­jai­set, glö­giä, jou­lu­puk­ki. Järj. Uu­den­kar­ta­non ky­läyh­dis­tys.

Su 27.11. Joulunavaus Paneliassa

klo 15–17 Ri­vi­myl­lyl­lä (Ri­vi­myl­lyn­tie 5, Eu­ra) puhe, mu­siik­kia, tar­joi­lua, tont­tu­la, jou­lu­puk­ki, jou­lu­mark­ki­nat. Klo 13–17 Mei­je­ril­lä (Pa­ne­li­an­tie 36, Eu­ra) myyn­nis­sä rii­si­puu­roa ja sop­paa. Klo 14–16 Työ­vä­en­ta­lol­la (Pa­ne­li­an­tie 28, Eu­ra) kah­vi­la, kä­den­tai­ta­jien myy­jäi­set, sor­vaus­näy­tös.

Su 27.11. Joulunavaus Lapin Kauklaisissa

klo 16. Jou­lu­va­lot syt­ty­vät, lyh­ty­kul­kue, jou­lu­lau­lu­ja Ky­lä­ta­lol­la (Kauk­lais­ten­tie 239 B, Rau­ma) klo 16.30.

Su 27.11. Advent­ti­myy­jäiset

klo 17–18.30 lä­he­tyk­sen hyvk­si Sä­ky­län srk-ta­los­sa (Tuu­li­myl­lyn­tie 21). Lei­von­nai­sia, kä­si­töi­tä. Järj. Sä­ky­lä-Köy­li­ön srk.

Su 27.11. Kauneimmat joululaulut

klo 18 Köy­li­ön Vuo­ren­maan kir­kos­sa (Vuo­ren­maan­tie 750, Sä­ky­lä). Glö­gi­tar­joi­lu.

Ma 28.11. Tuo joulu -konsertti

klo 18 Sä­ky­län kir­kos­sa (Ran­ta­tie 312). Esiin­ty­mäs­sä lä­hi­a­lu­ei­den kant­to­rei­ta. Oh­jel­ma­mak­su. Järj. Sä­ky­lä-Köy­li­ön srk.

Ma 28.11. Joulun syliin -konsertti

klo 19 Pa­ne­li­an kir­kos­sa (Pa­ne­li­an­tie 38, Eu­ra). Emi­lia Kos­ki­nen, lau­lu, Pasi Flodst­röm, sä­es­tys. Va­paa­eht. oh­jel­ma­mak­su, tuot­to hy­vän­te­ke­väi­syy­teen. Järj. Mu­siik­kiyh­dis­tys Ka­mut.

Ti 29.11. Pikkujoulukahvit

klo 16–18.30 Eu­ran pää­kir­jas­tos­sa (Sa­ta­kun­nan­ka­tu 33). Pai­kal­la nuo­ri­so-, lii­kun­ta- ja kir­jas­to­a­si­oi­den edus­ta­jia Eu­ran kun­nas­ta.

Ti 29.11. Jouluisia yhteislauluja

klo 18 Sä­ky­län pää­kir­jas­tos­sa (Si­va­rin­ku­ja 6). Sä­es­tää ja lau­lat­taa Sari Mä­ki­nen. Järj. Sä­ky­län kir­jas­to.

Instagram

Menovinkit

La 26.11. Päivä paloasemalla Eurassa

klo 10–13 Eu­ra-Kaut­tu­an pa­lo­a­se­mal­la (Sa­ta­kun­nan­ka­tu 41). Järj. Eu­ran VPK, Kaut­tu­an Teh­tai­den VPK.

La 26.11. Päivä paloasemalla Säkylässä

klo 10–13 Sä­ky­län pa­lo­a­se­mal­la (Pa­lo­mie­hen­tie 2). Järj. Sä­ky­län VPK.

La 26.11. Päivä paloasemalla Paneliassa

klo 11–14 Pa­ne­li­an pa­lo­a­se­mal­la (Mä­ki­län­tie 2 A). Järj. Pa­ne­li­an VPK.

La 26.11. Päivä paloasemalla Köyliössä

klo 11–15 Ke­po­lan pa­lo­a­se­mal­la (Ko­ke­mä­en­tie 111). Järj. Köy­li­ön Län­ti­nen VPK.

La 26.11. Päivä paloasemalla Hinnerjoella

klo 12–15 Hin­ner­jo­en pa­lo­a­se­mal­la (Lää­kä­rin­tie 16). Järj. Hin­ner­jo­en VPK.

To 24.11. Joulun syliin -konsertti

klo 19 Sä­ky­län kir­kos­sa (Ran­ta­tie 312). Emi­lia Kos­ki­nen, lau­lu, Pasi Flodst­röm, sä­es­tys. Va­paa­eht. oh­jel­ma­mak­su, tuot­to hy­vän­te­ke­väi­syy­teen. Järj. Mu­siik­kiyh­dis­tys Ka­mut.

Pe 25.11. Joulunavaus Lapissa

klo 17–19.30 kes­kus­tan alu­eel­la. Jou­lu­puk­ki Lap­pi-Tu­val­la klo 17–18, Pyör­nil­lä klo 18–19, ilo­tu­li­tus klo 19.30.

La 26.11. Joulunavaus Säkylässä

klo 10–13 to­ril­la (Py­hä­jär­ven­tie). Jou­lu­puk­ki­juok­su klo 11, Ken­gu­ru­mei­nin­ki esiin­tyy lap­sil­le klo 11.30. Järj. Sä­ky­län kun­ta, Sä­ky­län Yrit­tä­jät.

La 26.11. Avoimet ovet

klo 10–14 Tin­ki­läs­sä (Ran­ta­tie 254, Sä­ky­lä). Glö­giä ja pi­pa­rei­ta, jou­lu­puk­ki vie­rai­lee klo 12. Järj. Sä­ky­lä-seu­ra.

La 26.11. Joulumarkkinat ja ponien Joulumaa

klo 12–16 Kaut­tu­an Ruu­kin­puis­tos­sa (Se­pän­tie, Eu­ra). Järj. Eu­ran kun­ta, Yrit­tä­jyyt­tä Ruu­kin­puis­toon -han­ke.

La 26.11. Joulumarkkinat

klo 12–15 Yt­ti­län mu­se­o­kou­lul­la (Py­hän Hen­ri­kin­tie 350, Sä­ky­lä ). Myyn­ti­ko­ju­ja, ky­läyh­dis­tyk­sen puf­fet­ti, mu­siik­kia, ar­pa­jai­set, lei­von­nai­sia. Järj. Yt­ti­län ky­läyh­dis­tys.

La 26.11. Joulunavaus Yläneellä

klo 13–15.30 Uu­den­kar­ta­non Lyst­met­täs­sä (Kuu­sis­ton­tie 437, Ylä­ne). Myy­jäi­set, jou­lu­puu­ro, kah­vi­la, ar­pa­jai­set, glö­giä, jou­lu­puk­ki. Järj. Uu­den­kar­ta­non ky­läyh­dis­tys.

Su 27.11. Joulunavaus Paneliassa

klo 15–17 Ri­vi­myl­lyl­lä (Ri­vi­myl­lyn­tie 5, Eu­ra) puhe, mu­siik­kia, tar­joi­lua, tont­tu­la, jou­lu­puk­ki, jou­lu­mark­ki­nat. Klo 13–17 Mei­je­ril­lä (Pa­ne­li­an­tie 36, Eu­ra) myyn­nis­sä rii­si­puu­roa ja sop­paa. Klo 14–16 Työ­vä­en­ta­lol­la (Pa­ne­li­an­tie 28, Eu­ra) kah­vi­la, kä­den­tai­ta­jien myy­jäi­set, sor­vaus­näy­tös.

Su 27.11. Joulunavaus Lapin Kauklaisissa

klo 16. Jou­lu­va­lot syt­ty­vät, lyh­ty­kul­kue, jou­lu­lau­lu­ja Ky­lä­ta­lol­la (Kauk­lais­ten­tie 239 B, Rau­ma) klo 16.30.

Su 27.11. Advent­ti­myy­jäiset

klo 17–18.30 lä­he­tyk­sen hyvk­si Sä­ky­län srk-ta­los­sa (Tuu­li­myl­lyn­tie 21). Lei­von­nai­sia, kä­si­töi­tä. Järj. Sä­ky­lä-Köy­li­ön srk.

Su 27.11. Kauneimmat joululaulut

klo 18 Köy­li­ön Vuo­ren­maan kir­kos­sa (Vuo­ren­maan­tie 750, Sä­ky­lä). Glö­gi­tar­joi­lu.

Ma 28.11. Tuo joulu -konsertti

klo 18 Sä­ky­län kir­kos­sa (Ran­ta­tie 312). Esiin­ty­mäs­sä lä­hi­a­lu­ei­den kant­to­rei­ta. Oh­jel­ma­mak­su. Järj. Sä­ky­lä-Köy­li­ön srk.

Ma 28.11. Joulun syliin -konsertti

klo 19 Pa­ne­li­an kir­kos­sa (Pa­ne­li­an­tie 38, Eu­ra). Emi­lia Kos­ki­nen, lau­lu, Pasi Flodst­röm, sä­es­tys. Va­paa­eht. oh­jel­ma­mak­su, tuot­to hy­vän­te­ke­väi­syy­teen. Järj. Mu­siik­kiyh­dis­tys Ka­mut.

Ti 29.11. Pikkujoulukahvit

klo 16–18.30 Eu­ran pää­kir­jas­tos­sa (Sa­ta­kun­nan­ka­tu 33). Pai­kal­la nuo­ri­so-, lii­kun­ta- ja kir­jas­to­a­si­oi­den edus­ta­jia Eu­ran kun­nas­ta.

Ti 29.11. Jouluisia yhteislauluja

klo 18 Sä­ky­län pää­kir­jas­tos­sa (Si­va­rin­ku­ja 6). Sä­es­tää ja lau­lat­taa Sari Mä­ki­nen. Järj. Sä­ky­län kir­jas­to.

Instagram