Blogi
Kirsi
 
Kiuru
Pulla päivässä pitää kurvit kunnossa ja luut piilossa! Olen Kirsi Kiuru, ja leipominen on yksi rakkaimmista harrastuksistani. Jauhot pöllyävät keittiössäni viikoittain. Välillä tulos miellyttää, välillä… aloitetaan alusta. Kirsin keittiössä -blogia olen pitänyt kohta kymmenen vuotta. Sieltä löytyy ohjeita, jotka jokainen osaa taatusti toteuttaa. Täydellistä leivonnaista metsästän edelleen.
27.3.2017 12.58

Kirsin keittiössä: Broilerpiirakka

Suolaisen piirakan täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Rapsakan salaatin kanssa se myös kelpaa hyvin lounaaksi tai päivälliseksikin.

Suolaisen piirakan täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Rapsakan salaatin kanssa se myös kelpaa hyvin lounaaksi tai päivälliseksikin.

Picasa

Suolaiset piirakat ovat hyvin helppotekoisia, ja ne maistuvat arkena ja juhlana. Raikas tuoresalaatti kylkeen, niin piirakka toimii päivällisenä tai lounaana.

Pii­ra­kan täyt­tee­nä voi ol­la vaik­ka: "kaik­ki pur­kin jä­mät, kui­vu­neet juus­ton kan­nat, jau­he­li­ha­kas­ti­keen lop­pu, yk­si­näi­set kink­ku­sii­vut, vä­hän na­his­tu­nut pap­ri­ka". Eli mie­li­ku­vi­tus vain on ra­ja­na... Toki suo­ta­vaa on, et­tä maut so­pi­vat yh­teen!

Poh­ja on help­po, kau­ra­hiu­ta­leet tuo­vat ki­vaa tun­tu­maa, ker­ma­vii­li me­he­vyyt­tä.

Broi­ler-feta-per­sik­ka-yh­dis­tel­mä toi­mii mie­les­tä­ni lois­ta­vas­ti, jo­ten niis­tä on tämä pii­rak­ka teh­ty. Broi­le­ri­na käy­tin täl­lä ker­taa yrt­ti-val­ko­si­pu­li­ma­ri­noi­tu­ja broi­le­rin si­sä­fi­lei­tä. Suo­sit­te­len kui­ten­kin maus­ta­maan broi­le­rin it­se.

Broilerpiirakka

Poh­ja:

150g voi­ta

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 prk ker­ma­vii­liä

Täy­te:

300g broi­le­rin fi­le­sui­ka­let­ta

säi­ly­ke­per­sik­kaa kuu­ti­oi­tu­na

150g sa­laat­ti­juus­to­kuu­ti­oi­ta

juus­to­raas­tet­ta

mus­ta­pip­pu­ria

2 dl ruo­ka­ker­maa

2 ka­nan­mu­naa

Se­koi­ta poh­jan kui­vat ai­neet kes­ke­nään, li­sää voi ja nypi ta­sai­sek­si. Li­sää ker­ma­vii­li ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Pai­ne­le tai­ki­na vuo­kaan (hal­kai­si­ja 28cm).

Rus­kis­ta broi­le­ri. Lai­ta poh­jan pääl­le broi­le­rit, per­sik­ka­kuu­ti­ot ja sa­laat­ti­juus­to­kuu­ti­ot. Li­sää juus­to­raas­te. Maus­ta pip­pu­ril­la. Se­koi­ta ker­man se­kaan ka­nan­mu­na ja kaa­da pii­ra­kan pääl­le. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia.

Ota kantaa