Blogi
Kirsi
 
Kiuru
Pulla päivässä pitää kurvit kunnossa ja luut piilossa! Olen Kirsi Kiuru, ja leipominen on yksi rakkaimmista harrastuksistani. Jauhot pöllyävät keittiössäni viikoittain. Välillä tulos miellyttää, välillä… aloitetaan alusta. Kirsin keittiössä -blogia olen pitänyt kohta kymmenen vuotta. Sieltä löytyy ohjeita, jotka jokainen osaa taatusti toteuttaa. Täydellistä leivonnaista metsästän edelleen.
11.2.2017 9.58

Kirsin keittiössä: Mamman marjapiirakka

Kirsi Kiuru

Ai että... tälläiset ohjeet ovat ihania! Ei vatkausta ja vaahdotusta, ei miljoonaa likaista kulhoa ja kuppia! Ja kun tulos on aivan mielettömän herkullinen leivonnainen, niin näitä ohjeita lisää, kiitos. ;)

Pär­jäät yh­del­lä kul­hol­la, ja jos ras­vak­si va­lit­set juok­se­van mar­ga­rii­nin, niin sääs­tyt li­kai­sel­ta kat­ti­lal­ta­kin.

Ja ar­vaap­pa mitä... tätä pii­rak­kaa osaa lei­poa lap­si­kin! Ai­van niin, luit oi­kein! It­se­a­si­as­sa tuos­sa ku­vas­sa ole­va pii­rak­ka on esi­koi­se­ni lei­po­ma. Mar­joik­si va­li­koi­tui­vat lei­pu­rin omat suo­si­kit, pu­na­he­ru­kat.

Me­he­vän poh­jan sa­lai­suus lie­nee pii­mäs­sä... ko­keil­kaa, et­te tule pet­ty­mään!

Oh­jees­ta poi­ke­ten, esi­pais­tan ai­na poh­jaa sil­lä vä­lin uu­nis­sa, kun se­koi­tan täyt­teen (sii­nä sa­mas­sa kul­hos­sa, jos­sa tein poh­jan). Jos muu­ten käy­tät pa­kas­te­mus­ti­koi­ta, se­koi­ta jäis­ten mus­ti­koi­den se­kaan tee­lu­si­kal­li­nen pe­ru­na­jau­ho­ja. Täl­löin ei pii­rak­ka ui mus­tik­ka­me­hus­sa.

Täs­sä oh­je:

Mamman marjapiirakka

Poh­ja:

1,5 dl so­ke­ria

3 dl jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1,5 dl pii­mää

1,5 dl voi­su­laa

Pääl­le:

mar­jo­ja

0,5 dl so­ke­ria

1 prk ker­ma­vii­liä

1 ka­nan­mu­na

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään, li­sää pii­mä ja voi­su­la, se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Le­vi­tä tai­ki­na voi­del­tuun pii­rak­ka­vuo­kaan. Se­koi­ta ker­ma­vii­liin so­ke­rit ja muna. Ri­po­ta poh­ja­tai­ki­nal­le mar­jat. Kaa­da pääl­le ker­ma­vii­li­se­os. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

Ota kantaa