Blogi
Hanna
 
Setälä
Moikka! Täällä kirjoittelee 30-vuotias kahden pojan äiti ja suklaaholisti Eurasta. Blogini sisältää paljon kuvia, arkea positiivisella meiningillä, leivontaa ja ruuanlaittoa, ja seikkailuja lähiseudulla perheeni kanssa. Tervetuloa mukaan!
19.9.2022 10.34

Makei juttui: Syksy tuli!

Syksyisin tulee askarteluideoita vastaan vähän joka puolelta. Sopivan tuunausidean kohdalleni sattuessa innostun minäkin helposti kokeilemaan!

Kuk­ka­ruuk­ku sai uu­den il­meen ser­ve­teil­lä ja la­kal­la. Ei­kös olek­kin iha­na? Oi­kea pi­ris­tys­ruis­ke kuk­ka­pöy­däl­le! Tar­vik­keet ja oh­je löy­ty­vät ku­van al­ta.

Ruukun uusi ilme.

Ruukun uusi ilme.

Hanna Setälä

Tar­vit­set:

- muo­vi­ruu­kun

- ser­vet­te­jä

- sak­set

- kiil­tä­vää spray-lak­kaa

- el­mu­kel­mua

Tarvikkeet.

Tarvikkeet.

Hanna Setälä

Leik­kaa ser­ve­tis­tä ha­lu­a­ma­si ku­vi­ot ja ir­roi­ta niis­tä ylin (kol­mas) ker­ros tal­teen.

Suih­ku­ta lak­kaa ruu­kun pin­taan ja aset­te­le ser­vet­ti ha­lu­a­maa­si koh­taan. Suih­kau­ta lak­kaa va­ro­vas­ti ja ke­vy­es­ti ser­ve­tin pääl­le. Ta­soit­te­le va­ro­en el­mu­kel­mu­tu­pol­la tö­pöt­tä­mäl­lä ser­ve­tin pin­taa. Pin­ta ryp­pyyn­tyy hel­pos­ti, mut­ta lak­kaa li­säi­le­mäl­lä ja vä­hän ta­soit­ta­mal­la saa sen suo­ris­tet­tua.

Lakan lisäys ulkona tai hyvin tuulettuvassa tilassa.

Lakan lisäys ulkona tai hyvin tuulettuvassa tilassa.

Hanna Setälä

An­na kui­vua ja val­mis!

Näitä pitää tehdä lisää!

Näitä pitää tehdä lisää!

Hanna Setälä

Syk­syn fluns­sa­kau­si on vie­rail­lut myös meil­lä. Ul­koi­lu on jää­nyt vä­hem­mäl­le, mut­ta lei­vot­tu on! Nämä täy­te­läi­sen peh­me­ät suk­laa­muf­fin­sit voi na­pa­ta mu­kaan vaik­ka ret­kel­le herk­ku­e­vääk­si. Näi­den pääl­le voi ko­keil­la myös eri­lai­sia kuor­rut­tei­ta oman maun mu­kaan. Vat­kaus­ta ei tar­vi­ta, se­koi­tat vain ai­neet yh­teen. Nap­paa help­po oh­je tal­teen ku­van al­ta.

Herkkuhetki.

Herkkuhetki.

Hanna Setälä

Suklaamuffinsit

(oh­je An­nin uu­nis­sa, 12 kpl)

100 g voi­ta

2,5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl kaa­ka­o­jau­het­ta

2 dl so­ke­ria

1,5 tl va­nil­ja­so­ke­ria

0,5 rkl lei­vin­jau­hoa

ri­paus suo­laa

1,5 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia (tai pii­mää tms.)

2 mu­naa

2 dl rou­hit­tua suk­laa­ta

Oh­je

1. Lai­ta uu­ni 175 as­tee­seen.

2. Su­la­ta voi mik­ros­sa, noin 15 se­kun­tia ker­ral­laan. An­na jääh­tyä.

3. Se­koi­ta kaik­ki kui­vat ai­neet kes­ke­nään isos­sa kul­hos­sa.

4. Se­koi­ta sula voi, jo­gurt­ti ja 2 mu­naa kes­ke­nään toi­ses­sa kul­hos­sa, jon­ka jäl­keen yh­dis­tä jau­ho­se­ok­sen kans­sa.

5. Se­koi­ta no­pe­as­ti se­kai­sin, älä vat­kaa. Li­sää jouk­koon suk­laa­rou­he ja se­koi­ta.

6. Lai­ta muf­fi­ni­pel­lil­le vuu­at ja jaa tai­ki­na vuo­kiin noin puo­lil­leen.

7. Lai­ta uu­niin kes­ki­ta­sol­le noin 25 mi­nuu­tik­si.

Val­mis her­ku­tel­ta­vak­si! Glu­tee­nit­to­man oh­jees­ta saa vaih­ta­mal­la jau­hot glu­tee­nit­to­miin.

Täytteessä on valkosuklaahippuja.

Täytteessä on valkosuklaahippuja.

Hanna Setälä

Nau­ti­taan syk­syn vä­reis­tä!

Ota kantaa